טסברי וסטרואידים

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

20/12/2008 | 03:36 | מאת: ליאור

האם מותר לקבל עירוי קבוע של סטרואידים פעם בחודש במינון 1000 מ"ג? אם לא , מדוע? האם טיפול קבוע בפרדניון , 30 מ"ג ביום במקביל לטיסברי בעייתי?

טיפול חודשי בסטרואידים הינו טיפול מקובלץ כמו כל טיפול ארוך טווח בסטרואידים יש סכנה בת"ל אך הן הרבה יותר קלות מטיפול בכדורים . אם זאת יש לקחת טיפול מניעתי לאוסטופורוסיס ולהיות במעקב סוכר ולחץ דם. אין מניעה לשילוב עם טיסברי אך במהלך טיפול בטעסברחי יש להשתדל לתת טיפול בסטרואידים כמה שפחות ותחת מעקב רפואח הדוק

מנהל פורום טרשת נפוצה