עקצוצים באופן מפוזר על פני הגוף

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

17/01/2020 | 19:48 | מאת: אפרת

שלום, אני בת 29, וביומיים האחרונים הרגשתי עקצוצים על פני העור- תחושה של סוודר דוקר- לא במקום ספציפי אלא על פני כל הגוף (פנים, גב, בטן, ידיים, רגליים) ולא בסדר הופעה מסויים על פני איברי הגוף. יום לפני- כף יד ימין שלי הרגישה שונה מעט מיד שמאל- לא חוסר תחושה אבל הרגשה שונה. מציינת שבעקבות זאת קראתי באינטרנט והגעתי לתסמינים של טרשת נפוצה ולאחר מכן הופיעו העקצוצים, שערב אחד החמירו לפני השינה. פעם ראשונה בחיי שהעקצוצים מופיעים. מציינת שאני בתקופת לחץ (חודשיים אחרונים), חיה בסביבה יבשה ולא שותה הרבה מים- לפני חודשיים הרגשתי שינוי בראייה אבל לאחר טיפול בטיפות לעיניים יבשות הבעיה נפתרה. התחלתי לקחת תוסף חומצה פולית לפני כמה ימים. מבחינת תפקוד קונגטיבי, ש"מ ועוד- הכל כרגיל. ואם זה עוזר: B12- 1125 pmol/L TSH-5.06 mIU/L T4 תקין D- גבולי נמוך. התחלתי לקחת תוסף לפני חודש בריאה וכל שאר הערכים בבדיקות הדם תקינים. האם עליי להגיע לבדיקה נוירולוגית? יכולהיות שהעקצוצים הם פסיכוסומטיים או תופעת לוואי של התרופה "אטנט" (לוקחת כבר חודש)? או אולי מלחץ ויובש?

יכול מאד להיות שזה מהלחץ אך מןמלץ לפנות בכל זאת לבדיקת נוירולוג

מנהל פורום טרשת נפוצה