חשש מטרשת - בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

16/04/2019 | 13:48 | מאת: מודאגת

ביצעתי MRI מוח + גזע המוח עקב תחושות קבועות (לפעמים זה ברמה נמוכה מאוד ולפעמים ברמה גבוהה תלוי במקום שאני נמצאת בו וגם לפעמים לא תלוי שום דבר זה יכול להתשנות תוך כמה דקות)של דיזינס מזה מספר שנים עם החמרה קלה לרגישות לאור לבן או מקומות הומים כגון קניונים וכו. בדיקה נירולוגית תקינה EEG בדיקות דם ANA תקין . בת 32 . להלן הממצאים מה MRI : כ 4-5 מוקדים זעירים היפראינסטנסים בסדרת פלייר בחומר הלבן. המוקדים מינימלים בלתי ספצפיים מצויים בחומר הלבן בצנטרום סמי אובלה (לא פריונטריקולריים באופן אופייני ) בנוסף וזה נראה לי כבר לא קשור פתאום יש לי חולשה ביד ימין וכאבים בגב בנקודה מסויימת + צאוור ושכמות - יש לציין שעברתי תאונת מתיחה של הזרועות לפני כחצי שנה שמיד לאחריה היו את אותם תופעות של חולשת היד . אני בחששות מטורפים שזה טרשת נפוצה . יש ממה לחשוש? האם זה תחושות רלוונטיות לטרשת נפוצה ? מתי יש להשלים ביקורת MRI ? הנירולוגית חושבת שזה לא טרשת נפוצה אך לא אמרה לי ממה דבר כזה יכול להגרם הרדיולוגית אומרת שהנגעים נמצאים באיזורים שאינם רלוונטים לטרשת בעיקרון ושמבחינת נורמה יכולים להיות עד 4 נגעים ביחס לגיל - האם זה כך? . מה הכיוון שיכול להיות?

לא נדיר למצוא באנשים בריאים נגעים קטנטנים כמו שתוארו אצלך , מסיבה זו אין להכנס ללחץ אלה לפנות לנוירולוג שהפנה ל MRI, שיסתכל על הצילומים ויחליט האם יש להם קשר לסימפטומים שלך

מנהל פורום טרשת נפוצה