האם זו מחלת הנשיקה או לא?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

17/06/2020 | 14:14 | מאת: אמא

שלום, לבן שלי, בן 8.5, היה חום גבוה (מעל 39, כמעט 40) 3 ימים. לאחר מכן החום ירד ליום אחד, ואז למחרת חזר חום מעל 38 עם פריחה בבטן, בגב וגם מאחורי האוזניים. למחרת החום ירד, הפריחה נשארה ליומיים נוספים ונעלמה. בבדיקה ראו גרון אדום, בלוטות לימפה בגרון נפוחות. משטח גרון שלילי, צילום ריאות תקין, בדיקת קורונה תקינה. הוא טופל רק עם אבקמולי. ספירת דם הראתה תאים לבנים אטיפיים, תאי פלגר, ירידה בטסיות ומעט עליה בתפקודי כבד. הרופאה אמרה שזו מחלת הנשיקה. ושלחה אותנו לחזור על בדיקת הדם לאחר שבוע. ספירת הדם לאחר שבוע נראית תקינה, אין את כל התאים הלא תקינים, אבל עכשיו יש עודף בטסיות. התעלומה היא שebv שלילי, וcmv igg גבולי בעוד cmv igm שלילי. אז מה זה אומר? זו לא מחלת הנשיקה? ואם זה לא, אז מה האפשרויות והאם צריך לחזור לרופאה למעקב אפילו שהילד מרגיש כבר טוב? מצרפת ספירת דם בזמן מחלה מחלה, ספירת דם שבוע אחרי, ותוצאות נוגדנים

שלום, כנראה שזה לא מחלת הנשיקה וזה כנראה מחלה וירלית אחרת. אם הוא מרגיש בטוב חזרה לשגרה.

מנהל פורום רפואת ילדים