אנמיה תינוק בן חודש וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

13/02/2019 | 11:14 | מאת: בני

שלום , בני נולד בשבוע 36 משקל 2.335 , היום בן חודש וחצי , ניזון מהנקה (פעם ב תמ"ל). לפעמים נראה שהא עדיין צהבהב אז עשינו לו ספירת דם. להלן החריגות: RBC 3.19 RDW SD FL 51 RDW CV 14.8 PCT 0.4 BILRUBIN TOTAL 4.67 BILRUBIN DURECT 0.61 BILRUBIN INDIRECT 4.06 שאר הערכים בנורמה. (כולל המוגלובין 10.3 HGB) הרופאה התקשרה כדי שניתן לילד חומצה פולית , כי הוא מעט אנמי. השאלה שלי אם אשתי שמניקה תצרוך פריפול של כצט (בנוסף לפרנטל של אלטמן שהיא לוקחת בערב) האם זה בסדר ? (אשתי לא מרבה לאכול מוצרים המכילים ברזל ולכן אולי שווה לשקול את הצעתי ) בנוסף , לגבי הבילרובין לא ברור לי מה הערכים המתאימים לתינוק , אשמח לדעת תודה מראש

שלום, הבילירובין תקין לגמרי לגילו וזה ירד לגמרי. ברזל נותנים לכל התינוקות בהתאם להנחיות טיפת חלב.

מנהל פורום רפואת ילדים