המוגלובין של תינוק בן 11 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

10/02/2019 | 14:35 | מאת: מרינה

שלום רב, בני בן 11 חודשים. נלד במשקל 1.440 בשבוע 30 קיסרי חירום. שוקל מעל 8 ק"ג. מקבל ברזל עוד מהפגייה. לפני חודשיים המוגלובין היה 10.1 (אז קיבל 6 טיפות של ברזל), עכשיו מקבל 10 טיפות. המוגלובין 10.4 (כשנורמה 10.5-13.5). אוכל פירות, ירקות, בגן מכינים להם מרק על בסיס חזה עוף ,בבית אני מכינה מרק עם הודו אדום. אוכל כוסמת. לא אוהב את טחינה. האם 10.4 זה נמוך מידיי? מה עוד אפשר לעשות כדי לעלות את התוצאה? תודה

10/02/2019 | 14:48 | מאת: מרינה

שכחתי לציין, שהוא עדין יונק בבוקר, בערב ולילה, במהלך היום בגן נותנים לו מטרנה חלבית שלב 2 (בנוסף לאוכל רגיל שרשמתי ).תודה

שלום, הבדיקה היא גבולית ולכן הוא צריך להמשיך ולקבל ברזל.

12/02/2019 | 10:04 | מאת: מרינה

תודה רבה על תשובתך. האם להמשיך עם 10 טיפות או להגדיל ומתי כדאי לבדוק שוב? ועוד שאלה- אני נותנת לו טיפול פריפל3 של כצט .הבנתי שזה ברזל היחיד שאין בעיה לתת אותו לפני או אחרי אוכל חלבי וזה מה שאני עושה (נותנת לו בערב לפני הנקה). אבל אולי עדין חלב מפריע לברזל להיקלט בגוף? תודה

מנהל פורום רפואת ילדים