דלקת גרון ושיעולים חזקים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

27/11/2018 | 03:17 | מאת: מאיר

שלום רב לפני חודש הבן שלי התחיל עם חום גבוה ובבדיקה עם משטח מהיר הובחן שיש דלקת גרון, ונתנו לו מיד אנטיביוטיקה. לאחר חודש הבן שלי בן 4.5 וביום חמישי שעבר התחיל פתאום להלונן על כאבים בגרון וחום גבוה. ניסיתי לקבוע לו תור לרופא ילדים, אךללא הועיל לבסוף הזמנתי רופא עד הבית. הרופא הגיע ואיבחן דלקת גרון עם שקדים מוגדלים והמליץ על אנטיביוטיקה מינון 12 cc פעמים ביום. לאחר יומים הבן שלי התחיל ללכת צולע ומתלונן על כאבים ברגל ימין אתמול לקחנו אותו למיון בהר הצופים חשדו בחידק עם דלקת פרקים, נעשה לו אקו לב שיצא תקין, א. ק. ג שיצא תקין. בדיקות דם, שיצאו בגדר הנורמה היו כמה ערכים טיפה מעל הנורמה,.. לא רציני. וצילום ברגל מעל שוק הרגל. שיצא עם כמות נוזלים דהיינו דלקת לבסוף שוחררנו, ונאמר לנו לקחת נורפן בגלל שהוא אנטי דלקתי 3 פעמים ביום. 175mg. שאלתי הינה 1. כמה זה 175 mg לעומת cc 2. העם יתכן לאחר4 ימים של אנטיביוטיקה אנחנו ממשיכים לתת, החום עולה ויורד ויש ושיעולים , מתי זה כבר יעבור לו? יש לציין שהילד בהכרה מלאה, לא הפתי, מדבר ומגיב לסביבה.

שלום, החישוב הוא 7 סמ"ק של נורופן. בהחלט יתכן והדלקת הינה וירלית ולכן האנטיביוטיקה פחות משפיעה. סבלנות וזה יעבור

מנהל פורום רפואת ילדים