מעט דם וריר בצואת תינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

28/07/2018 | 12:52 | מאת: אמא111

היי. תינוקת בת 3 שבועות..שבועיים ראשונים ניזונה מחלב שאוב+תמל, בשבוע האחרון רק תמל. היום בפעם השנייה שמתי לב למעט דם אדום (כמו נקודות דם) וריר בצואה. אולי היו עוד פעמים בהם לא שמתי לב כי קצת קשה להבחין בזה.הצואה לא הייתה קשה אז לא נראה לי שזה ממאמץ. עם זאת, סובלת מגזים,כאבי בטן ופולטת מעט אך נראה סביר ומתאים לגיל לא משהו קיצוני. אין חום. האם יכול להיות רגישות לחלב? שלא הופיעה מההתחלה, ושלא מתבטאת באופן אחר? מה יכולות להיות סיבות נוספות?

שלום, בהחלט יתכן רגישות לחלב. גשו לרופא המטפל שיראה את הממצאים.

31/07/2018 | 13:15 | מאת: אמא111

היי שאלת המשך. הלכנו לרופאה, הראתי תמונה של הצואה לרופאה ונתנה לנו נוטרימגן. התחלנו לפני יומיים וחצי. בנוסף חשבה שאולי ראתה חתך בפי הטבעת ולא ידעה לומר בוודאות מה הסיבה לדם לכן נתנה גם משחה. התחלנו להשתמש גם במשחה וגם בנוטרימגן לפני יומיים וחצי. היום בעת מתן צואה הופיע דם לא מעט,נראה טרי ו הצואה הייתה מעט קשה ולכן מניחה כרגע שזה מהחתך. האם להמשיך עם נוטרימגן? או ניתן להניח שזה מהחתך; מה הסיכוי שזה גם חתך וגם רגישות לחלב?

מנהל פורום רפואת ילדים