תכיפות שתן גבוהה ללא דלקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

28/05/2018 | 12:25 | מאת: יעלולה

שלום, התייעצות לגבי ילדה בת 3. בכמעט שבועיים האחרונים תכיפות גבוהה במתן שתן, מציינת שלא יכולה להתאפק הרבה פעמים. ללא חום. תרבית שלילית. לא מציינת כאבים (אציין שגמולה כבר שנה + כולל לילה ללא בעיות כלל). תרבית שלילית. בבדיקת שתן כללי הכל שלילי ובנורמה מלבד: מעל הנורמה: Specific grav -1.038 חלבון : 10 mg/dl האם יש משמעות לנתונים אלו? יש עוד כיוונים שכדאי לבדוק? איזה בדיקות נוספות מומלצות? אציין גם שחווה שינויים (מעבר דירה) בתקופה האחרונה, יכול להיות התנהגותי? (קורה בגן ובבית ובכל מקום אחר ללא הבדל, מפסיקה גם פעילויות ששקועה בהן ואוהבת כגון צפייה בסרטונים ועוד כדי לרוץ לשירותים)

שלום, לעיתים יש זיהום בשתן עם תרביות שליליות. בהחלט יש גם השפעות התנהגותיות על התופעה הזאת. חיזור שוב על התרביות ואם זה נמשך יש מקום לשקול טיפול אנטיביוטי גם ללא תרביות חיוביות.

30/05/2018 | 21:37 | מאת: יעלולה

היי שאלת המשך. עשינו שוב שתן כללי ושוב חזר הspec grav גבוה- 1.04 וכן חלבון -10 ו-rbc - 20 התכיפות קצת ירדה. ואולטראסאונד כליות תקין. האם לאור חזרה על ריכוז גבוה של שתן והופעת חלבון ודם יש עוד דברים שכדאי לבדוק? האם נורמלי?

מנהל פורום רפואת ילדים