נגישות
נגישות

בקשת עזרה בהבחנה נכונה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

03/04/2017 | 18:06 | מאת: דיאנה

היי, אני פונה אליכם בבקשה לעזור לנו לפתור את הבעיה. אחיינית שלי, בת 11 לפני 5 חודשים קבלה מכה באף בזמן חוג ספורט. היו לה כאבים, אבל בצילום לא ראו כלום. אמרו שזאת מכה יבשה והיא תכאב כמה חודשים אפילו ואין צורך לעשות עם זה משהו. לא היה שום סימן כביכול לאותה מכה. מאז האף כן המשיך לכאוב ללא שום סימן חיצוני, אבל הילדה התלוננה מדי פעם שקצת קשה לה לנשום, שהיא מרגישה אויר קר ואויר חם וכאלה. כעבור 3 חודשים בערך הופיע על האף משהו כמו שטף דם שהתפרץ החוצה ויצא ממנו נוזל כלשהו (לא ברור אם זאת הייתה מוגלה או רק לימפה, כי זה היה נירה די שקוף). לא היה חום ולא שום דבר אחר חוץ מאותו פצע, כאבי אף בנגיעה ונפיחות ואדמומיות קלים מסביב. נשלחנו למיון ילדים בבית חולים ברזילאי, שם בוצעו כמה בדיקות דם שלא נמצא בהן כלום . אבל הרופא אמר שמוכרת להם בעיה דומה שאחרי מכה סטרפטוקוקוס שחיי במקומות כאלה של סחוס מתפרץ ויכול לגרום לדלקת. בגלל זה הרופא המליץ על עירויים תוך ורידים של אנטיביוטיקה אוגמנטין ל-5 ימים. היה יום שישי, לא רצינו להתאשפז וביררנו האם ניתן לקבל מנה אחת בבית חולים כדי לבדוק שהכול בסדר ואז להמשיך בצורה אמבולטורית. קבלנו תשובה חיובית. קבלנו מנה אחת בבית חולים והמשכנו עד יום שבת בלילה. ביום ראשון פנינו לקופת חולים להמשך הטיפול, אבל נאמר לנו שאין אנטיביוטיקה כזאת למכירה בקופת החולים. חשוב מאוד לציין שאחרי יום וחצי של טיפול הזה האף כמעת היה נירה נקי, הפצע ממש התייבש. והרופא אמר שלפי איך שזה נירה , אין צורך להמשיך בטיפול תוך ורידי, אלה מספיק לקחת את האנטיביוטיקה דרך הפה וזה מה שעשינו. כעבור שבוע אחרי סיום אנטיביוטיקה הפצע הופיע בשנית. נסענו עוד הפעם למיון הפעם בבית חולים קפלן. הם אמרו שאין כרגע מה לעשות ושלחו אותנו עם מרשם לאנטיביוטיקה אוגמנטין המחוזקת דרך הפה והמלצה לבדיקות אצל רופא אף אוזן גרון ורופא אור. נבדקנו גם אצל הרופאים הללו. אף אוזן גרון לא מצא שום דבר ורופא אור רשם משחה ל-10 ימים שלא נתנה שום אפקט. עוד הפעם נסנו לאותו מיון. שם קבלו אותנו כבר רופא אף אוזן גרון מומחה ורופא ראומטולוג מומחה. בדקו ואמרו שלא רואים שום דבר ומקור הבעיה לא מובן להם. לא קראו לרופא טראומטולוג , או אפידמיולוג, או כירורג למרות שהדגשנו שכל זה התחיל אך ורק אחרי מכה באותו המקום עוד לפני כמעט חצי שנה שרק כעבור 3 חודשים בפעם הראשונה הופיע הבעיה החיצונית. אתמול חזרנו אחרי הביקור השלישי במיון בבית חולים קפלן. ההמלצה הייתה לא לעשות שום דבר כרגע בתקווה ו"זה יעבור לבד" ואם לא וזה התפתח למשהו יותר גרוע (נפיחות ממש חזקה, אדמומיות יתר, חום, מוגלה), אז לבוא עוד הפעם לביצוע ביופסיה. חשוב לציין שבכל הפעמים הללו של ביקורי מיון לא נעשה לילדה לא צילום, לא MRI ולא סיטי (בטענה שזה קרינה חזקה). חזרנו הביתה אתמול בערב מהמיון והיום בבוקר ה"שטף" התחיל להמשיך להתפרץ והגיע כבר עד לקצה האף. אנו לא יודעים כבר מה לעשות, כי ממש לא אחראי מבחינתנו להניח לזה להתפתח למשהו הרבה יותר גרוע כמו שהמליצו הרופאים במיון שזה נשמע פשוט מגוחך. אני פונה אליכם בתקווה שמישהו יוכל לעזור לנו ולקוון אותנו, כי אנו אפילו לא יודעים לאיזה תחום הרפואה שייכת הבעיה ולרופא באיזה מקצוע ניתן לפנות. מצ"ב תמונות אשמח לעזרה מכל סוג שהיא. הודע לכם מאוד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני מבין את המצוקה שלכם. עם כל הכבוד נראה שהיא נבדקה ע"י מספר רב של רופאים כולל רופאים בכירים. אני לא רופא א.א.ג אך נראה לי שיש מקום לבצע הדמייה של המקום. הפנייה להדמייה ניתן לקבל גם מהרופא המטפל שלכם. בעיקרון הבעיה צריכה להיות בתחום הטיפול של רופא א.א.ג מומחה לילדים. אם אין לכם באיזור רואפ שכזה פנו לאיזור המרכז שם יש רופאי א.א.ג מומחים לילדים בלבד.

04/04/2017 | 11:09 | מאת: דיאנה קוסטיוק

תודה רבה, כבר קבלנו סוף-סוף הפניה לסי טי, עדיף מביופסיה בפנים של הילדה.

מנהל פורום רפואת ילדים