צהבת מתמשכת בגיל שבועיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

14/03/2017 | 20:31 | מאת: אביביתו

שלום, בתי בת שבועיים, היינו במעקב במרפאת צהבת עד היום. הצהבת התגלתה ביום הלידה. היום הערך הוא 13.3 בילירובין, ובבית החולים הנחו אותנו להמשיך בירור צהבת אצל רופא הילדים. לדבריהם, בגיל שבועיים כבר לא אמורה להיות צהבת, ויש צורך בבירור מעמיק. יש לי סוג דם o + ןלתינוקת סוג דם b+, בבדיקת נוגדנים התוצאה הייתה שלילית. האם זה צריך להדאיג אותי? מה יכולה להיות הסיבה לצהבת המתמשכת? מה הצפי? בנוסף, לא יודעת אם זה קשור, אבל התינוקת הפסיקה לעשות קקי כל יום, אלא אחת לשלושה ימים. זה יכול להיות קשור? ובכלל איך אפשר להקל עליה ולגרום ליציאה?

שלום, צהבת מתמשכת בגיל שבועיים אינה כה נדירה. במיוחד בתינוקות על הנקה יש צהבת מתמשכת. לא נראה שיש מקום לדאגה מיוחדת. ניתן לעשות חלון הנקה ל 48 שעות והצהבת תרד. אם 3 ימים אין יציאה והתינוקת נראית סובלת ניתן לעזור עם חצי נר גליצרין לתינוקות.

מנהל פורום רפואת ילדים