ערכי ברזל ו- B12 גבוהים מהנורמה- בן 5.5

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

17/01/2017 | 23:01 | מאת: שרית

שלום דר' ערכתי לבני בן ה 5.5 בדיקות דם מקיפות לראשונה בחייו. רוב הבדיקות תקינות (ספירת דם תקינה פרט לאאזונופילים מחוץ לנורמה ,הוא מצונן כרוני -אגב ,ביקרתי אצלך מספר פעמים כשהיה בן שנה-שנתיים וטופל בהומאופתיה מספר חודשים) כמו כן בכימיה הכל תקין (גלוקוז,תפקודי כליות וכבד ,כולסטרול ,חלבונים וכו') פרט ל: ברזל-230 ,ALKP-413 ,ויטמין B12 גדול מ 1000,פריטין תקין -35. בבדיקה מול רופא הילדים ,הסביר שנראה לו שהכל תקין ויכול להיות שיש לילד איזה וירוס שמשבש את התוצאות ועדיף לחזור על הבדיקות בסביבות אפריל...כמו"כ טען שלפי הבדיקה ,כנראה שגם צורך הרבה ברזל ו B12 ....האמת שהוא ילד די בררן באוכל והדבר היחיד שעלה לי בראש היא דייסה סמיכה שמקבל פעמיים ביום (כוס חלב +4 כפות של דייסת מטרנה ,מצויין שמועשרת בברזל ובויטמין B12 ,אבל לפי הטבלה זו לא נשמעת כמות כזו משמעותית ,כך שאני לא בטוחה שזה משם). -עוד נתון הוא ...שלאחי יש המוכרומטוזיס ...יש קשר גנטי ? כמובן שחיפוש באינטרנט ישר מוביל לאופציות איומות ...אבל הילד נראה בריא ,מתפתח יפה...הנתונים היחידים שאני יכולה להוסיף זה שהוא לא כ"כ פעיל פיזית ,אין לו כושר ובחוג ספורט פחות מתרוצץ מאחרים...כמו"כ יש לו בלוטות לימפה צוואריות די מוגדלות שמתכווצות מידי פעם ,אבל בד"כ מוגדלות (כ-2 ס"מ) -נבדק כמה פעמים ע"י אאג שלא התרגש מזה כלל וגם עשינו אולטראסאונד ...זה המצב כבר כמה שנים...רופא הילדים אמר שזו ההגנה שלו מזיהומים וזה נפוץ אצל ילדים וכנראה במישוש זה לא מרגיש מדאיג. אחרי כל המגילה הזו (מתנצלת...) מה דעתך ?? אני ממש לא יודעת מה לחשוב והאם להירגע ולהניח לכך ? תודה ושוב סליחה על האריכות !

שלום, אני מסכים לחלוטין עם רופא הילדים שלכם שהילד בריא ואין לו כל בעיה מדאיגה.

מנהל פורום רפואת ילדים