שיעול

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

12/11/2001 | 23:14 | מאת: דליה motzart

שלום רב, בראשית מכתבי אאחל הצלחה עם פתיחת הפורום לרפואת ילדים, הערב שאלתי שאלה הקשורה בנכדתי בפורום המשפחה , אך כשחזרתי לאתר לבדוק באם יש תשובה גיליתי את האתר שלכם, חיזקו ואימצו,. נכדתי בת השנתיים וחצי משתעלת ללא הפסק מזה יומיים, אבקש לציין שבעבר היו מקרים של שיעול יבש, שיעול עם פליטת ליחה וגם שיעול נבחני. ברוב המקרים היא טופלה במוקוליט ואם היה צורך גם בברונכילט. כפי שציינתי ביומיים האחרונים השיעול אינו פוסק גם מתוך שינה (המזרן באלכסון כדי שראשה יהיה גבוה) וגם כאשר היא בפעילות. היום ביקרה אצל רופא ילדים והוא נתן לה כדורים מסוג BETNESOL 0.5 הוא אמר שהכדורים מכילים קורטיזון וההשפעה תהיה כמעט מיידית, למרות יסורי המצפון לתת לקטנה את הכדורים הללו המסנו כדור במעט מים ונתנו לה בסביבות השעה אחת בצהרים ועד לשעה שמונה בערב, השעה בה נפרדתי ממנה השיעול לא פסק, ההפסקה הארוכה ביותר היתה 5 דקות. בלילה היא אמורה לקבל עוד כדור. אבקש לדעת הכדורים האלו אכן יכולים לעזור או לרפא? מהו הסיכון לעומת הסיכוי לריפוי עם לקיחת הכדורים. אודה לך על תשובתך המהירה, אנו מתלבטות ומודאגות בקשר לכדורים אלו, אך אנו חסרי אונים מול השיעול של הילדה. בתודה מראש דליה

13/11/2001 | 00:37 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

התרופה מכילה סטרואידים (לא קורטיזון אלא סטרואיד אחר מאותה המשפחה) ותפקידה לפעול כנגד תהליכים דלקתים בדרכי הנשימה, בד"כ בזמן התקף אסטמה או "ברונכיט" כפי שנקרא בלשון העם. במתן לזמן קצר ובמינון המתאים אין בד"כ בעיה או סיכון במתן התרופה. שיעול יכול להיות עקב מגוון סיבות, רק אחת מהן היא התקף אסטמטי. רוב מקרי השיעול בילד כפי שתיארת נובעים מזיהום פשוט וויראלי של דרכי הנשימה העליונות, עם נזלת וגירוי דרכי הנשימה הגורמים לשיעול. השיעול משני לנזלת ולמחלה החריפה, וכשזו תחלוף - גם השיעול יחלוף. האבחנה המדוייקת לגבי סיבת השיעול נעשית ע"י בדיקת הילד כך שאינני יכול לומר מה מחלתו. אך אם ניתנו סטרואידים - כנראה שהיחד היה לכיוון שהסברתי. לאחר מתן סטרואידים אמורה להיות הטבה משמעותית, כך שאם לא היתה הטבה או שיש החמרה רצוי לחזור לבדיקה חוזרת להמשך החלטה לגבי הטיפול.

15/07/2009 | 12:31 | מאת: שלומית

שלום רב בתי בת שנתיים ו8 חודשים היא משתעלת ממש חזק נבחני כזה הרופא נתן לה את הכדורים betnesol הילדה מאז לא רגוע היא רק רוצה לישון כל הזמן היא נופלת הרבה דיברתי עם הרופא הוא אמר להפסיק לה את הכדורים רציתי לדעת עם זה יכול לעשות יותר נזק אתמול סימתי את הכדורים לא נותנת לה יותר אבל נגיד היום היא עדין לא היא היא בוכה הרבה ולא היא צריך לקחת אותה לנורולוג אני צריכה לפחד מזה

מנהל פורום רפואת ילדים