מתלבטת נואשת

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

13/07/2012 | 01:54 | מאת: רוני

שלום רב! ברשותי תואר ראשון בפסיכולוגיה. כרגע אני עובדת בהתנדבות שעות מרובות במוסד פסיכיאטרי, דבר שהבהיר לי שזה התחום בשבילי. השאלה שלי היא האם טיפול בהבעה ויצירה יאפשר לי לעבוד עם פגועי נפש באופן מוסדר גם לאחר הפרקטיקום? האם אוכל לקרוא לעצמי "מטפלת" כדת וכדין כמו פסיכולוגים ועו"ס קליניים? האם המכללה לחברה ואומנויות (לשעבר לסלי) טובה או שמומלץ ללמוד באחת האוניברסיטאות? תודה, רוני

15/07/2012 | 16:58 | מאת: דן הלפרין

שירי שלום, בהחלט ישנה עבודה רבה ומשמעותית בתרפיה בהבעה ויצירה עם אוכלוסיות שונות ביניהם פגועי נפש- מוסדות אשפוז ושיקום, עמותות ועוד. מעמד המטפלים בהבעה ויצירה נמצא במצב מתמשך של הגדרה חוקית (דרך מספר רב של ערכאות ודיונים ברמות שונות). כרגע הסטטוס אינו מוגדר ולכן כל אחד יכול על פי חוק להעניק טיפול שכזה, אך המצב הוא זמני, לקראת חקיקה מוסדרת של הנושא. מומלץ להתעדכן בדף הבית של האגודה הישראלית לתרפיה בהבעה ויצירה- יה"ת http://www.yahat.org/ בהצלחה, דן הלפרין

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות