תל אביב אבן גבירול

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

30/12/2011 | 11:09 | מאת: אורנה

שלום רב, לא ברור לי כל כך מי רשאי לטפל ולהיקרא תרפיסט בהבעה ויצירה? היכן לומדים? מי מסמיך?! בתודה, ארנה

01/01/2012 | 21:08 | מאת: דן הלפרין

אורנה שלום, נושא ההכשרה למטפלים בהבעה ויצירה, נמצא מזה מספר שנים בתהליכי הגדרה וחקיקה- משא ומתן ארוך ומפותל בין ארגון העל, העמותה הישראלית לטיפול בהבעה ויצירה 'יה"ת', לבין הגוף המחוקק, הכנסת. נכון לרגע זה (והדברים האמורים דינמיים למדי ויכולים להשתנות בהתאם לעשייה הפרלמנטרית)- מטפל בהבעה ויצירה הוא אדם שהוכשר לכך וקיבל תעודת סיום לימודים\תואר שני ממוסד אקדמי המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה בישראל. המטפלים עוברים מסלול הכולל למידה של תחומי תוכן מהפסיכולוגיה, פסיכיאטריה, פסיכותרפיה וכן תחומים הרלוונטים להתמחותם (מוסיקה\תנועה\דרמה וכ"ו). בנוסף הם מלווים על ידי מדריכים מנוסים מתחומם, בבואם לתרגל את העבודה המעשית, הפרקטיקום. על מנת להתעדכן ברגולציה האקטואלית, מומלץ לעקוב אחר ההתפתחויות דרך אתר יה"ת של האגודה הישראלית לטיפול בהבעה ויצירה. http://www.yahat.org/index.asp בברכה, דן הלפרין

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות