פסיכודרמה לעומת דרמה תרפיה

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

01/11/2009 | 15:15 | מאת: נטע

שלום, אני היום בת 34, בעבר, במשך שנים רבות הייתי מטופלת בפסיכודרמה, הקבוצה האחרונה שהייתי בה הייתה לפני למעלה משנה. מה שקצת הפריע לי בשיטת הטיפול הזאת היא שכידוע שיטת הטיפול היא כזאת שבכל פגישה יש אדם אחד ש"עובד" והעבודה מסתובבת סביבו (פרוטגוניסט) מה שלא מאפשר הרבה "מקום" לשאר הקבוצה, וכך נוצר מצב שאני בעצם עובדת על מה שרציתי אולי פעם בכמה מפגשים וגם אז זה תלוי עד כמה הקבוצה מעוניינת לשמוע את מה שיש לי להעלות. (כי הפרוטגוניסט נבחר ע"י הקבוצה). ידוע לי שיש גם שיטת טיפול שנקראת דרמה תרפיה והשאלה שלי כאן היא בעצם מה ההבדל בין פסיכודרמה לדרמה תרפיה? האם גם בדרמה תרפיה שיטת העבודה היא כזאת שמסתובבת סביב אדם אחד? או שהעבודה היא קבוצתית יותר ומאפשרת יותר ביטוי אישי?

01/11/2009 | 18:06 | מאת: טליה בנדרלי

הי נטע, יש הבדל די משמעותי בין פסיכודרמה לדרמתרפיה. שיטת העבודה של פסיכו' ייחודית, וקבוצות אחרות אינן מתנהלות באופן דומה. בדרמה תרפיה עובדים בצורה עקיפה יותר, דרך תפקידים דרמתיים וסיפורים, ולא ישירות על החיים של מישהו מסוים. האמת היא שאני לא מכירה קבוצות טיפוליות למבוגרים שעובדות בדרמה תרפיה- זה מתאים יותר לילדים. אולי כדאי לך לחשוב על קבוצה טיפולית בהנחיית פסיכותרפיסטים- אני משערת ששם חלוקת הזמן תהיה מאוזנת יותר. דרך אגב, אם את מחפשת קבוצה, אני ממליצה לך להציץ באתר של קהילת קבוצות. יש שם כל מיני אפשרויות.

01/11/2009 | 23:41 | מאת: נטע

תודה, אבל אני לא מחפשת קבוצה "רגילה" אלא יותר בכיוון של הבעה וביטוי אישי. הדעה שדרמה ומשחק זה משהו לילדים היא מיתוס בעיניי. להיפך, דווקא מבוגרים שכבר עטו על עצמם אינסוף מחסומים של "מה יגידו" וכבר שכחו מה זה לשחק בהנאה (מה שאצל ילדים קורה באופן טבעי) דווקא הם יותר צריכים לדעתי את הטיפול בהבעה ויצירה. ואני יודעת על מישהי שמנחה קבוצות כאלה למבוגרים, רק שעד עכשיו לא הבנתי כל כך מה ההבדל. בכל אופן אני באה ממקום של סדנאות משחק, משתתפת בסדנאות משחק לא טיפוליות אמנם אבל מפיקה מהן לא מעט, לכן חשבתי שאולי כדאי לחזק את זה וללכת יותר לתחום הטיפולי.

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות