יש לי עדיין התלבטויות

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

16/10/2009 | 09:05 | מאת: sagit

החלטתי שאני כן רוצה ללמוד טיפול באמצעות אומנויות. אינני יודעת איזה תחום יתאים לי: *ביבליותרפיה *דרמה תרפיה איך אני ידע מה מבין השניים יתאים לי יותר? האם יש דרישה לאחד מהנ"ל יותר? בנודע לביביליותרפיה-כיצד עובדים עם זה בפועל? יושבים בקבוצות ונותנים לילד טקסט? אשמח למדיע..

19/10/2009 | 18:20 | מאת: עדי

היי שגית, מנסיוני המקצועי אוכל לומר לך כי החיבור האישי שלך למדיום האומנותי מאוד חשוב כי הוא יצליח לפעול על האחרים רק אם הוא באמת פועל עליך. זה סוג של 'בית' שאת צריכה להרגיש נוח איתו כמו שפת אם טבעית. אבל למרות הכל בעבודה עם ילדים ובכלל פעמים רבות עוברים גם למדיומים אחרים שהם לא תמיד בתחום מיומנויותיך- ולכן הגמישות ויכולת 'הזרימה' עם הילד חשובה לא פחות. ההתלבטות שלך במקום ואת צריכה לחוש בעצמך איזה מהכלים שציינת עושה קודם כל- לך טוב ושיש לו איכויות תרפויטיות עבורך. בהצלחה בהכרעה...

21/10/2009 | 23:43 | מאת: אפרת

הי שגית, כדרמה תרפיסטית שעוסקת במקצוע שנים רבות אוכל לשתף אותך בכך שהמשחק על רבדיו השונים מהווה חלק חשוב בדרמה תרפיה ובעיקר בעבודה עם ילדים. יחד עם זאת הדרמה תרפיה נעזרת בצורות שונות של מטאפורות יצירתיות ויכולה לגוון בין צורות האומנות השונות. כל מטפל בסופו של דבר מוצא את הדרך המתאימה לאישיותו כמובן תוך כדי תשומת לב מירבית לצרכים ולאופי המיוחד של המטופל הספציפי אותו הוא פוגש. לכן נראה לי כי דרמה תרפיה יכולה בהחלט להתאים.

25/10/2009 | 21:09 | מאת: טליה בנדרלי

הי שגית, אני מסכימה לגמרי שמה שצריך להוביל אותך הוא החיבור האישי למדיום. חשוב גם לציין שביבליותרפיה אין בכל מקום, כדאי לך לברר את זה. אני חייבת לציין שבשטח, חסר לי דווקא רקע דרמטי, כי הרבה ילדים מאד נמשכים לזה. ובכל זאת יותר חשובה בעיני הנטייה האישית.

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות