עזרה בבחירת מקום לימוד

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

18/08/2009 | 13:33 | מאת: אפרת

שלום טליה, סיימתי לימודי BA במדעי ההתנהגות ואני מעוניינת להמשיך ללמוד MA בטיפול באמנות / טיפול בהבעה ויצירה. לפי הבנתי מרכזי הלימוד העיקריים הם:אונ' חיפה, לסלי, בית ברל וסמינר הקיבוצים. האם יש מקומות נוספים מומלצים? בחלק מהמקומות, אלו לימודי MA , בחלק לימודי תעודה ובחלק תואר M.ED. מה ההבדל בין תואר MA ל-M.ED? היכן היית ממליצה לי ללמוד? אני מעוניינת שהתואר יהיה מוכר ושלאחר מכן אוכל לעבוד גם במקומות ציבוריים, כלומר, חשוב לי שיכירו בתעודה. בנוסף, חשוב לי שיהיה דגש על הצד הקליני הטיפולי ולא רק לימודי תיאוריה. שתהיה פרקטיקה... תודה, אפרת

01/09/2009 | 16:35 | מאת: טליה בנדרלי

הי אפרת. ישנם יתרונות וחסרונות בכל המקומות, אנסה לפרוס אותם בפניך באופן כללי. המקום היחידי שנותן כיום תואר שני בתחום, שאינו תואר בחינוך, הוא לסלי קולג'. הוא יקר בערך פי שלושה מן המקומות האחרים, אבל אם חשוב לך תואר שני, אולי זה שווה. בחיפה מסיימים עם תואר שני של הפקולטה לחינוך (נדמה לי שזהו ה MED שהזכרת)- לדברים מסוימים זה מספיק, כמו למשל לצורך המשכורת במערכת החינוך. בכל המקומות לומדים גם תיאוריה וגם מתנסים בשטח, ובאופן כללי הלימודים פחות אקדמיים (למשל בהשוואה ללימודי פסיכולוגיה) ויותר חווייתיים. לגבי עבודה במערכות ציבוריות: כיום יש אי וודאות בתחום, מאחר והמקצוע עוד לא הוסדר בחוק, וזה נמצא בתהליך חקיקה. משערים שכאשר יעבור החוק, ידרשו מכולם תואר שני בכל מקרה (ואם כך- כדאי לך לבחור במקום שנותן תואר כזה).כיום, בגלל שאין חוק, מקבלים במערכות החינוך והבריאות את הבוגרים של כל המקומות. דרך אגב, אפשר ללמוד גם בסמינר לוינסקי, שם הם מתמקדים ונחשבים בעיקר בתחום המוסיקה והתנועה עד כמה שאני יודעת. זה לא הכי פשוט.. נראה לי שהדבר הנכון בטווח הרחוק הוא כן להתעקש על תואר שני, אם זה אפשרי. בהצלחה!

11/01/2012 | 22:41 | מאת: אלונה

בין התואר של לסלי לבין התואר של חיפה? האם התואר של לסלי מאפשר לעבוד במערכת החינוך באותו מעמד (ותמירת אותו שכר) כמו התואר של חיפה? תודה!

05/10/2009 | 13:10 | מאת: יפית

היי, אני לומדת טיפול באמנות במדרשה לאמנות (במכללת בית ברל) ומרגישה בלימודים שלי כמה אני לומדת על עצמי ועל הצרכים של המטופלים, צורות טיפול שונות ואני ממש מרוצה. לגבי פרקטיקה ממש אין לך מה לדאוג... לא רק שיש לך, אלא יינתנו לך כלים מאוד מגוונים לעשות בהם שימוש ולצבור ניסיון. בכלל, אני לא חושבת שתמצאי מקום כזה שכל כולו הוא על טהרת האמנות ובתחומים מגוונים כל כך. מי שלומד טיפול באמנות פה מבין שזה יתרון גדול מהסיבה הכי פשוטה שיש לך עוד פרספקטיבה ותפיסות אחרות שיכולות לעזור לך בתקשורת שלך עם המטופלים. את לא מבינה עד כמה זה נותן לך יתרון עצום בלימודים ובעבודה המעשית. הראיה הכי טובה זה שהבוגרים פה פשוט נחטפים אחרי הלימודים. כדאי לך לברר עוד מידע במדרשה לאמנות אם את בשלב של חיפושים אחרי מקום לימוד. בהצלחה בכל אופן!

09/11/2009 | 14:55 | מאת: אסנת

שלום אפרת לשאלותייך, אני מצטרפת להמלצתה של מנהלת הפורום ללימוד תואר שני קליני בתחום, מה שיאפשר לך את מירב אופציות ההתפתחות המקצועית וההשתכרות בעתיד. אגב, זהו תואר M.A (תואר B.Ed הוא תואר שני בחינוך). בנוסף לדבריה של טליה, חשוב לציין שיש רשימה מסודרת ממשרד הבריאות שמציינת אילו מוסדות מוכרים באיזה תחום ומהו היקץ שעות הפרקטיקום הנדרש, כיום עומד על מינימיום של 900 שעות הכשרה ויש לוודא שאת לומדת במוסד שנותן את המינימום הנ"ל. בהצלחה

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות