שאלה

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

05/09/2008 | 00:35 | מאת: אורי

רציתי לדעת מה דעתך על טיפול בהבעה ויצירה לילד בן 7 שמגלה פחדים מסיטואציות חדשות וילדים אחרים. האם היית ממליצה על טיפול בהבעה ויצירה או על טיפול מסוג אחר?

05/09/2008 | 22:21 | מאת: טליה בנדרלי

טיפול בהבעה ויצירה הוא טיפול לכל דבר ולכן יכול בהחלט להתאים לילד הסובל מחרדות. למעשה טיפול זה יכול להתאים למרבית הקשיים הרגשיים בדיוק כשם שטיפול פסיכולוגי מתאים.יתרה מזו, במקרים רבים מהווים הכלים האמנותיים ערוץ תקשורת והבעה נגיש הרבה יותר עבור ילדים ומתבגרים מאשר שיחות. .השאלה שיש לחשוב עליה היא האם טיפול באמנויות מתאים לאישיות של ילדך. כמו כן יש לבדןק מה רמת החרדות. אם מדובר בחרדות אשר מפריעות לתפקוד היומיומי של בנך בצורה חמורה, ייתכן שכדאי לשקול תחילה דרכי טיפול ממוקדות יותר, כגון טיפול התנהגותי או תרופתי. יחד עם זאת, טיפולים אלה אינם נוגעים תמיד בשורש הבעיה, וכדאי בכל מקרה לבדוק ברצינות את האפשרות של טיפול ארוך-טווח כגון טיפול בהבעה ויצירה.על מנת לענות על השאלות שהעליתי כאן אני ממליצה לך להתייעץ באופן אישי עם איש מקצוע.

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות