שאלות על מוות

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

12/12/2008 | 08:24 | מאת: מיי

אחייני בן החמש אבד את סבתו לפני כחצי שנה ,מאז מטרידות אותו מחשבות על מוות כגון "לא רוצה להיות מבוגר כי אמא תהייה זקנה ותמות","כמה זמן נותר לי לחיות?"ועוד. אחותי עונה לו עיניינית ובקצרה כמו שהדריכו אותה,אך נראה כי הילד ממש מוטרד-מה עליה לעשות?באם אין זו הכתובת הנכונה נשמח אם תפני אותי. בתודה מראש

17/12/2008 | 17:42 | מאת: טליה בנדרלי

שלום לך. אענה על שאלתך בשמחה, אך ברצוני לציין שתמיד קיימת האפשרות לפנות לייעוץ מקצועי מסודר, אפילו לפגישה או שתיים, על מנת להרגיע ולהיות בטוחים. לדעתי, אם הילד מוטרד כל כך, בהחלט אפשר לדבר איתו על נושא זה יותר בהרחבה. אני מבינה שיעצו לכם אחרת. אך זו דעתי. כמובן שיש לדבר ברמה שילד בן חמש יכול להבין ולהכיל, ויחד עם ההסבר, תמיד להרגיע. למשל: נכון שאני אמות יום אחד, כמו שכולם מתים, אבל זה יהיה בעוד המון המון שנים, ואתה כבר תהיה גדול, עם משפחה משלך. וכן לומר: זה באמת מפחיד, ולא כל כך נעים לחשוב על זה. אבל תנסה לשים את המחשבה הזו בצד, כי זה יהיה רק בעוד הרבה זמן. אפשר גם לדבר על זה שעוזבים את העולם הזה אבל משהו שקוראים לו נשמה ממשיך לחיות תמיד, ונמצא איתנו. זו מחשבה מרגיעה. מאד חשוב לתת מקום לפחדים ולא להדוף את הדיבור על זה, כי אם הילד מרגיש שאנו נרתעים מן הנושא, הוא מקבל חיזוק לתחושה שלו שזהו נושא איום ונורא. צריך להתייחס לנושא המוות כאל חלק מהחיים, גם אם חלק קשה ומפחיד. בהצלחה!

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות