טיפול במוסיקה ואוטיזם

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

20/07/2014 | 12:53 | מאת: שירית

שלום, רציתי לדעת איך מורכב או איך מתבצע מהלך הטיפול בפעוט עם אוטיזם? תודה

אופני הטיפול במוסיקה בילדים עם הפרעות תקשורת (בקשת האןטיסטית) הוא רחב ועיקרו הוא השגת רגעי קשת משותף(joint attention) מרובים על מנת לייצר פתח לתקשורת ולהגיע לעולם הפנימי של הילד. לרוב המטפל/ת מנסים לחקות/להפריע ב/ את פעילות חזרתית של הילד ואז לייצר שינוי חד. גורם ההפתעה לרוב הוא הניצוץ לקב המשותף. בנוסף, לילדים אוטיסטים רבים יש יכולת לזכור שירים ואף לתקשר באמצעותם ודרכם ניתן להגיע אליהם. בנוסף, הפקת מוסיקה היא משחק "קל לתפעול" כך שאפקט ההצלחה שהילד חווה הוא מיידי ומעורר תגובה אליה ניתן להתחבר.

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות