האם להעביר את ילדי בית ספר

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

23/11/2008 | 20:41 | מאת: יגאל

טליה ושאר באי הפורום שלום, יש לי ילד בכיתה ה' שלא מסתדר חברתית. אנחנו חושבים אם להעביר אותו בי"ס או לא. אנחנו חוששים מהמסר שהוא יקבל אם נעביר אותו ומתחושת הכישלון. מצד משי אנחנו לא יכולים לראות אותו סובל חברתית כל כך. מה דעתכם?

23/11/2008 | 21:15 | מאת: טליה בנדרלי

הי יגאל. תשובתי אליך תלויה בכמה גורמים, וגם אז לא בהכרח תהיה חד משמעית. קודם כל חשוב לבדוק האם מדובר בקושי בסיסי של בנך, או שבמסגרות אחרות- בשכונה, עם בני משפחה, בחוגים- הוא כן מסתדר? אם רק בכיתה קשה לו, הייתי שוקלת העברה. וגם אז- עם תמיכה, אפילו של טיפול רגשי אם זה מתאים. הרעיון הוא הרי שיקרה משהו שונה במקום חדש, ובשביל זה הוא עצמו צריך לעבור שינוי (בעזרת טיפול למשל). אני לא רואה בעיה במסר, להיפך: המסר הוא שאתם עוזרים לו, אבל ברור שהוא צריך גם לעזור לעצמו. אם הוא מתקשה מבחינה חברתית בכל מקום, ואתם רואים ומבינים היכן הוא מכשיל את עצמו, יש לטפל בבעיה עצמה ולא רק להעביר כיתה- הרי הבעיות תעבורנה איתו. יכול גם להיות שאופי המסגרת אינו מתאים לו, ומסגרת אחרת תאפשר לו להתנהל אחרת בחברה. באופן עקרוני אני חושבת שלא צריך להיבהל מהעברה, בתנאי שעושים הכל על מנת לוודא שחל איזה שיפור בנקודת הפתיחה שלו (אפילו למשל, הבנה שלו היכן טעה). אם נותרה לך שאלה ותרצה לפרט מעט לגבי המקרה, אוכל להמשיך ולהתייחס. בהצלחה!

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות