חרדת זרים או ....??

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

14/01/2013 | 22:21 | מאת: נילי

שלום, בני בן 11 חודשים בן בכור . אנחנו גדלים יחד בבית כלומר עדין לא בגן, ומשתדלים ליצור תעסוקה יומית שתכלול פגישה עם ילדים. למשל ביקור ומשחק בגינה , בגימבורי וכד לאחרונה הצטרפנו לחוג מוסיקה לטף החוג כולל בתוכו מפגש עם מנחה ובובות שונות, בחוג יש עוד בערך-10 6 פעוטות . בכל פעם שאנחנו מגיעים לחוג בני פורץ בבכי , בחוג יש בובה קבועה שמברכת את הילדים לשלום פונה לכל ילד ומאחלת לו יום טוב את הבובה מפעילה המדריכה. כאשר המדריכה מגיעה אל בני בידיעה כי הוא לא אוהב את הבובה היא מברכת אותו לשלום ללא הבובה ובכל זאת הוא בוכה , לאחר מכן הוא נרגע בעזרת מוצץ חיבוק שלי, אני לוקחת אותו אליי. בני הוא היחד בחוג שבוכה ונרתע מהבובה ומהמדריכה יש לציין גם כשהמדריכה שרה בקול גבוהה הוא מתחיל לבכות כאילו הוא מפחד שהיא עולה בשירה. חשוב לי להגיד שבבית אנחנו כל הזמן שומעים מוסיקה שרים וחוזרים על השירים שבחוג כדי שיכיר וירגיש בטוח בבית הוא לא בוכה גם אם שרים בחוזקה . רציתי לחוות את דעתך בברכה ותודה ...:)

15/01/2013 | 22:44 | מאת: דן הלפרין

נילי שלום, גילו הפעוט של בנך מציב בפנינו קושי וורבלי השולח אותנו לאי אלו השערות: בהמשך לחשיבתך,חרדת זרים מאובחנת בסיטואציות שונות ומגוונות בהם חווה הילד מצוקה אותנטית אמיתית כתוצאה מכך שהוא חש כי הוא לבד, ללא דמות מוכרת (אמא לרוב). האם בנך מגיב באופן שכזה גם בסיטואציות נוספות? בנוסף, ייתכן ותשקלי בדיקת שמיעה או בדיקה סנסורית\רגישות לסאונד (התייעצי על כך עם רופא הילדים). לבסוף, יתכן ובנך מאותת לך בדרכו שלו, שאינו רוצה ללכת לחוג זה (פחדים וחששות אצל ילדים בגילאים שכאלה, וגם בשלבים וורבלים מאוחרים יותר- נותרים לא אחת סתומים בעיני ההורים- נשאר לכבד אותם, להכיר בכך, ו'לזרום' עם הילד). באם הדבר מתגבש לדפוס וחוזר על עצמו גם בסיטואציות נוספות, מומלצת הערכת מומחה, וטיפול בהתאם. בהצלחה, דן

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות