השמנה והפסקת עישון

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

23/09/2008 | 22:09 | מאת: נועה

הפסקתי לעשן לפני שלושה שבועות ואני כבר יותר מחודש על צ'מפיקס. עליתי, ממש מהאויר, 4וחצי קילו במשקל. אני לחוצה בטרוף. זה מהתרופה או מההפסקה? והכי חשוב - הפסקתי לעשן כי אני מתחתנת עוד 4 חודשים, אבל עכשיו ניראה לי שזו היתה טעות. מה לעשות? נועה

24/09/2008 | 11:31 | מאת: ד"ר אריק שכטר

שלום נועה, ראשית למען הסר ספק, מה הייתה טעות? להפסיק לעשן או להחליט להתחתן? אם תשובה ב' נכונה, כנסי לאתר אחר, בו אני העורך ותוכלי לחשוב על הכל שנית www.sexual-health.org.il וכעת בנימה רצינית יותר: באשר להפסקת העישון, הרי שאני בטוח שעשית את הדבר הנכון, במיוחד טרם נישואייך, אם את מתכננת להרות, הרי שהעישון פוגע בפוריות וגם בעובר במהלך ההריון. ברכות על הפסקת העישון. באשר לעליה במשקל: לאחר הפסקת העישון, בכל דרך שהיא, קיימת לעתים קרובות עליה במשקל - זאת משום שהניקוטין מעלה את המטבוליזם, כלומר שריפת הקלוריות או השומנים בגוף. כעת בהיעדר הניקוטין את שורפת פחות קלוריות ולכן גם אם את אוכלת אותו הדבר כמו טרם הפסקת העישון, את עולה במשקל. מה עושים? א. שורפים יותר קלוריות ובכך מעלים את המטבוליזם לרמות כמו לפני הפסקת העישון ואף יותר מזה. איך: פעילות גופנית אירובית (הליכה מהירה, ריצה, רכיבה, ספינינג, קיק בוקסינג וכו') מספר פעמים בשבוע, רצוי ל45 דקות לפחות בכל פעם. ב. תזונה מאוזנת - המעיטי בפחממות פשוטות והרבי בירקות. אסור להתנזר מפחממות, אבל איכלי בכמויות מדודות פחממות בצורת אורז, לחם מלא וכו' - היוועצי בדיאטנית. דבר נוסף שיכול לסייע לך באופן אישי ומיידי, זה לפנות לאתר האינטרנט הרשום על הקופסה של התרופה שלך להפסקת עישון, עם מספר האצווה שעל הקופסה, יש שם בין היתר גם טיפים לשמירה על משקל. בהצלחה רבה, דר' אריק שכטר

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?