ברצוני לקבל תגובה לגבי מאמר שפורסם כי לא מומלץ לחו

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

08/12/2011 | 20:31 | מאת: vered

אודה על קבלת תגובה לגבי מאמר שפורסם כי לא מומלץ לחולי לב לקחת את תרופת הצ'מפיקס להפסקת עישון. FDA: צ'מפיקס לא מומלצת לחולי לב האזהרה פורסמה בעקבות ממצאי מחקר שהצביעו על עלייה בשיעורי תעוקת חזה, אירועי לב וצנתורים במעשנים עם מחלת לב ידועה שנטלו צ'מפיקס מאת: מערכת doctors בשיתוף univadis, 03/08/11 ה-FDA הוציא בחודש יוני 2011 אזהרה כי תרופת הצ'מפיקס ( varenicline - champix) קשורה בעלייה קטנה בסיכון לתחלואת לב וכלי דם בחולים עם מחלת לב וכלי דם ידועה. האזהרה הגיעה לאחר שה-FDA בחן תוצאות של מחקר איכותי, שהקיף 700 מעשנים עם מחלת לב וכלי דם ידועה שטופלו בצ'מפיקס או בפלצבו.

הי יש לי על זה מצגת שלמה שיהיה לי קשה להעביר אותה בפורום בגדול, זה מחקר קטן מאוד במחקר זה עדיין היו פחות מקרי תמותה בקרב נוטלי הצמפיקס לעומת קבוצת הביקורת אדם חולה לב שממשיך לעשן - ללא ספק מסתכן יותר מאשר הסיכון שבתרופה ה FDA אמרו בהמשך , מה שלא ציטת, שאין ספק שיעילות הצמפיקס עולה על נזקיו ועל אף על פי כן אני נזהר ולא נותן צמפיקס לחולי לב לא יציבים קרדיאלית למרות שעושה המחקר בעצמו כתב שהוא ממשיך לתת הצמפיקס בכל מצב : - ) בגדול המטרה היא גמילה מעישון ולמי שלא מתאים תכשיר מסויים, צריך לחפש לו פיתרון אחר ד"ר מיכאל ויינפאס , רופא מומחה, גמילה מעישון, ירידה במשקל, רפואת משפחה, דיקור אוזן לירידה במשקל וגמילה מניקוטין www.refoua.co.il

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?