bcc

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

13/10/2009 | 15:32 | מאת: מישהי

שלום, אני עתידה לעבור ניתוח bcc להורדת גידול בעפעף. ברצוני לדעת האם הניתוח מסובך? מהם הסיכונים? ומה תהליך ההחלמה שלאחריו. בתודה מראש.

שלום לך, הסרת גידול עור מסוג basal cell carcinoma הוא ניתוח פשוט. אם הנגע נמצא בגבול העפעף הניתוח עולה ברמת המורכבות מבחינת הצורך לשחזר את מבנה עפעף, עם מורכבות עולה ככל שהנגע גדול יותר. אם את מיועדת להנתח על ידי מומחה/ית לאוקולופלסטיקה (רופא/ת עיניים עם הכשרה בניתוחי עפעפיים), אין לך מה לחשוש. הסיכונים תלויים בגודל העפעף שנחתך. מטרת השיחזור היא שמירת מבנה עפעף תקין לאפשר סגירה ומצמוץ תקינים, למנוע יובש של העין. תהליך ההחלמה פשוט ויחסית מהיר, אך עלייך לקבל הסבר מפורט על הסיכונים ותהליך ההחלמה מהמנתח שלך, בהתאם לסוג הניתוח הספציפי אותו את עומדת לעבור.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות