למפומה בלחמית העין

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

08/09/2009 | 09:07 | מאת: דיאמ

גילו לי למפומה בלחמית העין, אני צריכה לעבור הקרנות, האם משהו עבר הקרנות בגלל לימפומה בלחמית העין כדי שיספר לי על התחושות ותופעות לוואי, והאם הן ממש הכרחיות

דיאמ שלום, חשוב לדעת האם הלימפומה שלך מוגבלת ללחמית או מגיעה אחורה יותר לכיוון הארובה, האם העפעפיים מעורבים או לא. הקרנות למקטע הקדמי של העין הן הטיפול המקובל ללימפומה באיזור זה, אך הן גורמות לתופעות לוואי ניכרות במקטע הקדמי של העין: יובש קשה ויצירת/החמרת קטרקט. אמנם לעיתים אין דרך להמנע מהקרנות, אך כיום ישנם טיפולים נוספים חדשים ללימפומה באיזור זה שאינם מלווים בתופעות אלו. הכוונה היא בעיקר לטיפול בנוגדן לתאי הלימפומה (Rituximab = anti CD20). את מוזמנת לפנות למרפאת גידולי העיניים שלנו לבדוק האם את מתאימה לטיפולים חלופיים להקרנות. שנה טובה ומלאה בריאות

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות