ציסטה בעין

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

05/05/2009 | 20:58 | מאת: חני

שלום רב, לפני כ 4 שנים הופיעו בעין ימין: 1. נקודת חן - הייתי במעקב 2. קרום שקוף (ציסטה? נבוס?) במשך שנתים וחצי הייתי במעקב והיה תקין-ללא שינוי. לפני כחצי שנה הרגשתי שהקרום גדל..הרופא שבדק אמר שזו ציסטה ושאחזור לאחר 4 חודשים לבדיקה חוזרת. בבדיקה החוזרת שנערכה היום טען כי הציסטה גדלה והתמלאה במים..וכיוון שגדלה צריך לנתח ולהוציא גם אותה וגם את נקודת החן. את הציסטה יש לשלוח לבדיקה לשלול סרטן. לשאלתי מה יקרה אם זה סרטני, די התחמק, וטען שזה נראה ניווני. האם תוכלו לייעץ..על סמך הפרטים (נדמה שאמר נבוס?)האם יש חשש לסרטן? תודה חני

חני שלום, נקודות חן על קשתית העין: בד"כ אין צורך להוציאן. חשוב מעקב עם תמונות של הקשתית להשוואת גודל, צבע וצורה. במקרה הגרוע ביותר - אם מדובר בהתפתחות מלנומה של הקשתית, הרי שזוהי הצורה השפירה ביותר של מלנומות הענביה, ולא מוכר לנו חולה שסבל מנגע בקשתית בלבד שפיתח גרורות. טיפול מקומי פותר את הבעיה, אם כי אנו ממליצים על מעקב (לכל כלל עלולים להיות יוצאים מן הכלל). ציסטה בקשתית - סיכון קטן ביותר לממאירות, וגם אם כן, גם נגע זה ניתן לכרות. פה חשוב לקבל טיפול מרופא בעל נסיון, ואת מוזמנת לפנות למרפאת גידולי העיניים שלנו ליעוץ.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות