ציסטה דרמואידית

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

25/12/2011 | 09:58 | מאת: שרית

שלום בתי בת שלושה חודשים. בגיל כחודש נראה כי יש לה גוש מתחת לגבה הוזמנתי לשניידר (תור עוד שלושה שבועות) לפי מה שאני קוראת באתרים ככל הנראה זה דרמואיד, אך לאותה ציסטה מתחבר וריד מהמצח שדי נראה לעיין ואינו קיים בצד השני. האם יש סיבה לדאגה האם לנסות להקדים את התור? בנוסף הציסטה נראית שגדלה בחודש האחרון.

שלום שרית, דרמואיד ציסט הינו גידול שפיר שמקורו בשריד רקמה עוברית שנותרה במקום בו לא היתה צריכה להיות. אין סיבה מיוחדת שוריד יתחבר אליה, אך ללא תמונה מלווה, ומבלי לבדוק את הילדה לא ניתן להעריך את זה. כדאי להסיר דרמואיד, אך בד"כ אין בכך דחיפות. חג שמח,

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות