גידול סרטני על העדשה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

02/03/2009 | 18:36 | מאת: יואב

שלום ניבדקתי בבית חולים צפת אצל רופא עינים .על עין ימיןיש לי גידול על הקשתית . הרופא מעריך שזה גידל של squamous cell ca הרופא ממליץ על טיפול כימוטרפי על ידי טיפות mitoimfcin הייתי רוצה את חוות דעתך על הטיפול

יואב שלום, מונחים מקצועיים הם תמיד דבר מבלבל למי שלא שייך לתחום. ברור שכאשר מדובר בגידול ממאיר בעין הדבר מדאיג. השימוש במספר מיקומים שונים לתאור נגע שנמצא בבדיקתך (קשתית, עדשה) מבלבל, ואף לא אחד מהם מתאים לאבחנה שציינת (squamous cell Ca). ללא פרטים על מהלך האיבחון (האם בוצעה ביופסיה, אבחנה היסטופתולוגית, מיקום הנגע, גודלו, האם נכרת בשלמות, ועוד) לא ניתן לענות על שאלתך, פרט לאמירה כי שימוש בכימותרפיה מקומית בטיפות מיטומיצין הוא אחד מהכלים בהם אנו משתמשים לטיפול בנגעים ממאירים על פני שטח העין. אתה מוזמן לפנות לבדיקה ולקבלת הסבר מלא במרפאתינו. אם תבחר לבוא, אנא הבא עימך לא רק את הדוח הפתולוגי המודפס, אלא גם את חתכי הרקמה מהביופסיה (זכוכיות צבועות בהמטוקסילין-אאוזין H&E). רפואה שלמה

04/03/2009 | 14:45 | מאת: יואב

שלום תודה על תשובתך הנגע נימצא על האיזור של הצבע. לא נעשתה ביופציה אלא צילום של העין בבית החולים עם חומר להרחבת העישון. על סמך ממצאזה הוחלט על אופי הטיפול בתודה יואב

04/04/2009 | 21:59 | מאת: GEULA

איזה דרגה גידול סרטני נחשב אם אדם טופל בטיופת מיצטומוצין ומה תופעות לווי?

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות