כתם אפור

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

01/02/2011 | 18:52 | מאת: תהל

שלום רב, יש לי כתם אפרפר בעין ומסביב לה אשר התפשט גם על העור מסביב לעין. הלכתי לרופאי עור ולרופאי עיניים להסבר המקרה אך עד עכשיו לא ברורה הסיבה. התשובה השכיחה מהרופאים זה כנראה כתם לידה שהתכהה עם הזמן. חשוב להדגיש שזה בלט יותר בהיותי כבת עשרים לערך. לא היה כל סימן בילדות ועד אז. אשמח לתגובה כלשהי וגם לאיזה פתרון להעלמת הכתם. (במיוחד על העור).

תהל שלום, מה שאת מתארת נשמע כמו Nevus of Ota מצב בו יש פיגמנטציה עורית סביב לעין, ופיגמנטציה מוגברת של גלגל העין. כשלעצמו זהו מצב שפיר, אך קבוע. אם את מעוניינת בהסתרתו - את נידונה להיות לקוחה קבועה של חברות הקוסמטיקה. מבחינה רפואית חשוב להדגיש שגם בתוך העין יש פיגמנטציה רבה יותר, ובספרות דווח על שכיחות גבוהה יותר של מלנומה של הענביה באנשים עם נבוס על שם אוטה. אנא פני לבדיקת רופא עיניים בהרחבת אישונים, לפחות לתעד כעת שהכל תקין, ולהכנס למעקב שגרתי.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות