בדיקת פונדוס

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

20/01/2009 | 17:02 | מאת: רחלש

אני בת 33. בהריון שבוע 22. יש לי סכרת הריונית מטופלת במעקב דיאטנית וניטור עצמי. ללא אינסולין. במעקב סיכון גבוה. הרופא ביקש לערוך בדיקת פונדוס. מהי הבדיקה הזו?ומה היא כוללת? אודה על תשובה מהירה.

בדיקת פונדוס בהקשר של שאלתך יכול להיות בדיקת פונדוס הרחם, או בדיקת פונדוס העין, שמשמעותה היא בדיקת קרקעית העין. לאור הסיפור של סכרת והריון, שיכול להחמיר סיבוכי סכרת, ככל הנראה כוונת הרופא שלך היתה לוודא שאין עדות למחלת הסכרת בעין (רטינופתיה סכרתית). הופעת רטינופתיה סכרתית מעידה על נזק לכלי דם קטנים המתרחש בכל הגוף - כליות, עצבים וכו'. בכל מקרה, שאלתך אינה שייכת לפורום גידולי עיניים.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות