גילוי מוקדם של גרורות Osteopontin, S-100, MIA ו-TP

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

14/10/2010 | 18:00 | מאת: אסתר

ממאמר של פרופ' פאר מ-2008 עולה שאתם מבצעים בדיקות למטופלים שלכם במסגרת מחקר לגילוי גרורתי מוקדם. 1 .האם אתם מבצעים את הבדיקות הנ"ל לכל המטופלים שלכם שמאובחנים עם גידול סרטני בעין? 2. האם מבצעים את הבדיקות הללו רק פעם אחת? (בגילוי הראשון?) ומה אם מלנומה חוזרת שוב? הבדיקות מבוצעות שוב? 3. אם אחת מהבדיקות הללו יוצאת גבולית וכדו', מה הצעדים הבאים לבירור? 4. שאלה אחרונה- האם החולה מיודע לגבי תוצאות בדיקות מחקריות אלה? תודה רבה וערב טוב!

אסתר שלום, תוצאות המחקר פורסמו. עכשיו אנו עושים את הבדיקות האלה כשגרה, בכל ביקור. החשיבות של המדידיות החוזרות הוא בכך שאין ערך מחלט שמעבר אליו יש בעיה, אלא צריך לראות את השתנות הערך באותו החולה לאורך זהמן. אנו מקבלים דיווח מהמעבדה רק על בדיקות חריגות, ואם יש צורך מזמנים את החולה למרפאה. במקרה כזה החולה יישלח להדמיה (CT תלת פאזי), וממשיכים על פי התוצאות.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות