חשש ל - choroidal navus - צילום FA

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

22/08/2010 | 19:09 | מאת: יפצ'י

שלום רב, בבדיקה שגרתית של רופא עיניםהועלה חשש ל choroidal navus והרופא המליץ על צילום אולטרסאונד וצילום FA בשתי העיניים. בהסבר מסר לי הרופא שלפני ביצוע הצילום מזריקים חומר מסוים לווריד שאינו מומלץ לחולי אסטמה. כיון שאני חולת אסטמה ואיני נהנית מהרעיון להתהמלא בתרופות לפני הצילום האם יש דרך לבצע את הצילום בהזרקת חומר אחר שאינו פוגע בנשימה? תודה על תשובתך יפצ'י

שלום יפצ'י ראשית, יש לזכור שנבוס כורואידלי (choroidal nevus) נמצא בבדיקת קרקעית העין אצל כ-8% מהאוכלוסיה. הממצא כשלעצמו הינו שפיר ואינו מצריך טיפול כלשהו, אלא מעקב בלבד. הבדיקות לנבוס כורואידלי כוללות בנוסף לבדיקת עיניים בהרחבת אישונים גם בדיקת אולטראסאונד עיינית וצילום צבע של קרקעית העין. האולטראסאונד הוא החשוב יותר לצורך מדידה מדוייקת של גובה הנגע, שטח בסיסו, וההדיות הפנימית שלו. צילום פלורסצאין (FA) מתבצע רק במקרים בהם יש חשד לדלף מהנבוס, וזה לא שכיח, אם כי ישנם מקרים של דלף מנבוס באיזור המקולה (מרכז הראיה). באשר לפלורסצאין, אין איתו בעיה גורפת בחולי אסטמה, אלא באלה האלרגים אל החומר. ניתן לעשות הכנה עם טיפול קצר בסטרואידים למנוע הופעת סימני אלרגיה. אם במעקב אחר נבוס מופיע בו שינוי, יש לפנות למרפאת גידולי העיניים שלנו לצורך טיפול.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות