בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

20/12/2008 | 06:37 | מאת: יפעת

לבני בן 5 הופיעה פזילה פתאומית. הוא עבר בדיקה מקיפה אצל רופא עיניים – כולל הרחבת אישונים וצילום פנים העין. הבדיקה הייתה תקינה כולל קרקעית תקינה. הממצא היחיד – הפזילה. בני עבר בדיקה נוירולוגית אצל נוירולוג ילדים שיצאה תקינה. בנוסף חשוב להדגיש שהוא מרגיש טוב ואין לו חלילה כאבי ראש או הקאות. עשינו לו בדיקת MRI. הבן שלי אלרגי ולכן קבענו אם הטכנאית שיתחילו ללא חומר ניגוד (רק עם הרדמה) ורק אם יהיה צורך יוסיפו חומר ניגוד. היא אמרה לנו בסיום הבדיקה שהיא התייעצה עם רדיולוג שראה את הבדיקה ואמר שהיא אינפורמטיבית ובסדר מבחינת האיכות שלה. ממצאי הבדיקה: להלן ממצאי בדיקת MRI של המוח ללא הזרקת חומר ניגוד: הבדיקה בוצעה בערכי T1, T2, TSE בכל המישורים. יש לציין שההורים סרבו להזרקת חומר ניגוד. התוויה קלינית: רושם לפזילה, הפרעות קשב. ממצאים: לא מודגם ממצא מוקדי או תהליך תופס מקום. גזע המוח נראה שמור. חדרים תקינים. לסיכום: ללא עדות לתהליך תופס מקום או ממצא מוקדי. גזע המוח נראה שמור. בדיקה ללא הזרקה בגדר הנורמה. האם תוצאות הבדיקה תקינות? האם יש בעיה במהימנות שלה היות ולא הוזרק חומר ניגוד? האם לאור כל הבדיקות שעשינו ניתן להיות רגועים – הן מבחינת השלילה של גידול בראש חס וחלילה או של בעיה נוירולוגית חלילה? תודה!

יפעת שלום, מדברייך עולה כי ערכתם בירור מקיף וממצה, שלא העלה ממצאים פתולוגיים, פרט לפזילה ולהפרעת קשב. כדאי להבדק ע"י רופא/ת עיניים ילדים, להערכת הפזילה והצורך לטפל בה. לאור תשובות ההדמיה שפרטת, אין צורך בשלב זה בהדמיה נוספת עם חומר ניגוד. בברכה,

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות