נבוס כורואידלי

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

18/07/2010 | 21:44 | מאת: סילבי

שלום רב, היום עשיתי בדיקת אולטרה סאונד של גלגל העין. התוצאה ממש מדאיגה אותי. התוצאה: דמית (כורואיד): ברביע טמפורלי עליון, לזיה שטוחה בקוטר 4.32*4.21 מ"מ וגובהה של 1.0 מ"מ. לסיכום: הפרמטרים האקוסטים מתאימים לנבוס כורואידלי. אבקש לקבל הסבר , מה זה בדיוק, האם זה מלנומה ממאירה. האם יש טיפול והאם מומלץ לבוא למרפאתכם לטיפול. תודה מראש.

סילבי שלום, מהנתונים שמסרת ללא התמונות, אך כולל הפיענוח המלא, הכולל אבחנה אולטראסונית, מדובר בנבוס (=נקודת חן) המופיעה בכ-10% מהאוכלוסיה, ואינה גורמת לבעיה כלשהי. אם אכן זו גם האבחנה הקלינית, יש צורך במעקב רופא + אולטראסאונד פעם בשנה, עדיף בשילוב צילום קרקעית העין. ההחלטה אם לבוא אלינו למרפאה, או לא נתונה בידייך. אין באפשרותינו לתת אבחנות, או לאשר אבחנות שניתנו במקום אחר מבלי לבדוק את החולה, ובמקרה שכזה, מבלי לחזור על בדיקת האולטראסאונד שהיא מרכיב חשוב באבחנה. זאת למרות שישנם מקומות בהם מי שמבצע את האולטראסאונד עושה עבודה מצויינת - עדיף לצורך המשך המעקב שתהיה בדיקת בסיס מאותו המקום המבצע את המעקב. מקווה שנרגעת. בהצלחה

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות