דרמואיד בארובת העין

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

01/06/2010 | 15:42 | מאת: יוסי

שלום, מזה זמן מה יש לי נפיחות מעל העין, ובבדיקת CT התגלה שיש לי דרמואיד (ככל הנראה) עמוק בארובת העין. נאמר לי כי הוצאה שלו כרוכה בניתוח מורכב יחסית. מה הם הסיכונים בניתוח שכזה? והאם לדעתכם בכלל כדאי לעשות אותו?

יוסי שלום, אם הדרמואיד נמצא עמוק בארובה, אין סכנה שיתפוצץ עקב חבלה מקומית (הסיבה להוצאת דרמואיד בקדמת הארובה). אם הוא לא לוחץ על שום דבר,ואינו מפריע לך, יש לחשוב טוב מהי הסיבה להוצאתו. מצד שני, לא סיפקת פרטים על מדוע בכלל עברת בירור בנושא, ומהם הגורמים שהובילו להחלטה שהנגע הוא באמת דרמואיד. בדרך כלל דרושה אבחנה היסטופתולוגית לאיבחון וודאי וזוהי סיבה להוצאה כירורגית. באשר לסיכונים, חסרים פרטים רבים מכדי לענות לך. אתה צריך לפנות למנתח שלך בשאלה זו. בהצלחה.

02/06/2010 | 20:00 | מאת: יוסי

קודם כל תודה פרופ' פאר על התשובה המהירה. ב-CT שערכתי רשום בפענוח:"בארובת העין הימנית באספקט הלטרלי - מודגם תהליך מוגדר היטב בגודל 1.8X1X1 ס"מ. התהליך אקסטרה קונלי, דוחק את שריר הרקטוס הלטרלי מדיאלית. התהליך גורם לקמירות של הטבלה הפנימית דופן ארובת העין הימנית. התהליך מכיל בעיקר שומן ומעט רקמה רכה בתוכו. אינו מראה האדרה משמעותית ע"י חומר הניגוד". בסיכום רשום כי ייתכן ומדובר בדרמואיד. הרופא המנתח חושב שעקב גילי (30) רצוי כן להוציא זאת אך אמר שמדובר בניתוח מורכב למדי, ולכן אני שואל לחוות דעתך...

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות