בצקת בעצב הראיה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

21/02/2010 | 19:09 | מאת: קרן

שלום, לפני כשבוע אושפזתי לצורך בדיקות בהן נמצאה בצקת בעצב. לאחר בדיקת MRI נמצא שזו לא בעיה נוירולוגית. יש לציין שככל הנראה נולדתי עם הבצקת הזו אך אין אפשרות לדעת כמה החמירה עם השנים. בתום הבדיקות, הפנו אותי למעקב אצל הרופא המטפל. האם תוכל להסביר לי האם הבצקת עלולה להחריף? כיצד עלי לנהוג על מנת לעצור את התהליך?האם מדובר בגידול? והכי חשוב, האם יש לכך טיפול? תודה מראש על זמנך.

קרן שלום, אשמח לדעת עוד פרטים על הממצאים שהובילו לבדיקת ה-MRI. אם נתעלם מהם ונמשיך לממצאי ה-MRI בלבד, אז את יכולה להיות רגועה מכך שאין מדובר בגידול. אחרת ה-MRI היה מפורש אחרת. מה היו התלונות שלך שהובילו לאשפוז? האיזו מחלקה אושפזת? למה עשו MRI? האם עברת גם בדיקה על-קולית (ultrasound) של ראש עצב הראיה? יש חשיבות גם לגיל שלך, ובאבחנה מסויימת הקשורה לבצקת בראש עצב הראיה - גם למשקל שלך (BMI מחושב כמשקל חלקי (גובה)בריבוע: למשל 60 ק"ג חלקי 1.6מ' בריבוע (2.56) שווה 23).

22/02/2010 | 20:43 | מאת: קרן

ד"ר פרנקל שלום ותודה על ההתייחסות המהירה . לא היו ממצאים מיוחדים שהובילו לבדיקת ה- MRI (ייתכן שלא רצו לומר לי אותם ) פשוט רצו לשלול מחלה דמיאלינטיבית.הבצקת התגלתה בבדיקה שגרתית ולא היו לי תלונות מיוחדות אע"פ שראייתי מדרדרת לאורך השנים , אך לא ייחסתי לזה משמעות מיוחדת פרט אולי לצורך במספר משקפיים גדול יותר. לשאלתך, אושפזתי במחלקת עיניים , לא עברתי בדיקת ULTRASOUND ולא הגיעו לשום מסקנה קונקרטית לגבי . לגבי המשקל שלי , אני שוקלת 62 וגובהי 1.70 בת 28 ממצאים נוספים שאולי יעזרו: כל חלקי העין תקינים , כולל לחץ תוך עיני (14 ממ"כ) קרקעית: TILTED DISC- בצקת ראש עצב הראיה 360 מעלות, בצקת NFL לכיוון המקולה .מקולה תקינה. אשמח אם תוכל לייעץ לי מה עלי לעשות ולאן ממשיכים מכאן.. תודה רבה שוב.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות