בעניין ,,,, לימפומה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

03/05/2020 | 14:20 | מאת: ציפורה ביטון

שלום רב. ברצוני לשאול, האם לימפומה בגוף יכולה לשלוח גרורות לעיניים? האומנם? ובמידה וכן , האם הטיפול הביולוגי עוזר בנסיגה גם בעין? או שזה מצריך טיפול נוסף? תודה רבה ציפורה

ציפורה שלום, לימפומה סיסטמית יכולה להופיע באופן משני גם בעין, בשכבת הדמית, ויש מטופלים בהם מופיעה לימפומה תוך עיינית בזגוגית וברשתית (Vitreo-retinal lymphoma) לאחר לימפומה סיסטמית בגוף. סוג זה של לימפומה ויטראו-רטינלית בד"כ הולכת עם לימפומה במח. כך או כך, טיפול סיסטמי לא יעזור לימפומה תוך עיינית, וטיפול בלימפומה תוך-עיינית לא יעזור ללימפומה במח. אם יש חשד שיש לך לימפומה בעיניים אנא צרי קשר בהקדם עם זימון התורים שלנוף כי טיפול מהיר יוכל לשפר את הסיכוי לשימור הראיה.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות