עזרה בפענוח והבנת OCT

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

21/01/2020 | 18:04 | מאת: שרה

שלום רב, יש לי נבוס כורואידלי בעין שמאל, בביקורת מדי חצי שנה. עשיתי OCT ועד תאריך התור מודאגת קצת. להלן הקטע המדאיג: כותבת רק בקשר לעין שמאל: מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. סופרו טמפורלית למרכז היפר רפלקטיביות מתחת לממברנה BRUCHS עם הצללה של הכורואיד מתחת ודרוזו קטנים ב-RPE מעל. דחיקה קלה של רשתית מעל. עובי הרשתית רמקולרית מגיע ל-245 מיקרון. מה פירוש דחיקה קלה של רשתי מעל. תודה

שרה שלום, דחיקה פרושה שהנגע, נבוס לפי מה שאת כותבת, מרים את הרשתית. יש שתי סיבות לעשות oct לנבוס: 1. למדוד אותו. 2. לוודא שאינו דולף נוזלים. בהדסה אנו דורשים לעשות את ה-oct אצלינו ביום התור לרופא, כדי שניתן יהיה להשוות מבדיקה לבדיקה.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות