נגע פיגמנטים בעין וטשטוש ראיה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

02/09/2019 | 11:40 | מאת: שורי

שלום, בחודשים האחרונים שמתי לב שהראיה שלי בעין ימין מטושטשת יותר אז הלכתי לבדיקה שגרתית אצל רופא עיניים שמצא לי בבדיקות אחרי הרחבת אישונים: "בעין ימין נגע פיגמנטי שטוח פחות מ 1DA במיד-פריפריה ב 6:00 (נבוס ככל הנראה)". לפני כן הוא גם בדק את הראיה בעין ימין 6/6 עם 180*1.00- לעומת עין שמאל 6/6. אמר שכדאי לעשות משקפיים עבור עין ימין אם זה מפריע לי אבל הוא לא קישר בין הדברים - כלומר שה"נבוס" מסביר את הטשטוש והירידה בראיה באותה העין. משום מה גם בבדיקות שעשיתי בעבר לא גילו את הנקודה הזו (לרבות בדיקת OTC), יכול להיות שנקודת חן תצמח פתאום אחרי כמה חודשים ותפגע בראיה או שזה מרמז על כך שמדובר בגידול מסוכן? הוא המליץ על מעקב אחרי הנגע עוד מס' חודשים אבל לא שלח אותי לבדיקות מתקדמות יותר בינתיים. כמו כן לא אמר באיזה חלק של העין הפיגמנט- רשתית, לחמית? אני מאוד דואג שמא מדובר בגידול שפוגע לי בראיה.. אשמח להסבר והכוונה מה עלי לעשות כעת. בתודה,

שורי שלום, הנגע שתאר רופא העיניים שלך זעיר בגודלו. ייתכן שהיה קטן יותר ולא שמו אליו לב, ועכשיו הוא גדל, או שהגעת לרופא ששם לב יותר. בכל מקרה, הוא צודק שזה מחייב מעקב עוד כמה חודשים (6), ובנתיים צריך לנשום עמוק, להתאזר בסבלנות, ולקוות לטוב.

02/09/2019 | 14:49 | מאת: שורי

תודה על התשובה, רציתי לשאול רק אם אין אפשרות לנתח את זה כבר עכשיו כדי למנוע התמרה בהמשך ולשפר את הראיה בעין ימין? ובאיזה חלק של העין מדובר לפי התיאור שלו (רשתית, לחמית, קרנית, קשתית,אחר)? בתודה

זה כנראה נגע בדמית choroid. לא מנתחים בשלב זה שנה טובה

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות