בד' עיניים

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

31/12/2009 | 10:40 | מאת: לי

אמש הייתי אצל רופא העניים שלי בשל טישטושים דמויי עננים אפורים שאני רואה(כבר פירטתי כאן בעבר). הומלץ לי לבצע בד' הרחבת אישונים כי בבד' זו ניתן לאתר גידולים חלילה. הרופא בד' את העניים בקפדנות ואמר שהוא רואה שהסיבים בעין מכופפים במקום ישרים ושאלמד פשוט להתעלם הוא ציין שחוץ מיזה הוא לא רואה כלום.כששאלתי אותו עם כדאי לבצע בד' הרחבת אישונים הוא אמר שביצע בד' קרקעית העיין ושאין צורך להרחיב את אישוני מפני שהם גדולים מספיק כדי לאפשר לו לראות.האם בלי להגדיל באמת ניתן לראות? ואם הוא אמר שהוא לא רואה כלום ניתן להתייחס לכך כאילו פרט לסיבים אין שום בעיה(הוא ציין שהראיה שלי מצוינת).הוספתי וורמזתי שאני פוחדת שחלילה אין משהו רציני והוא אמר שלא ראה כלום והכל נקי תודה

לי שלום, לעיתים ניתן לבדוק את קרקעית העין ללא הרחבת אישונים, כאשר החולה משתף פעולה. בד"כ גם בחולה שמאוד רוצה לשתף פעולה, יש צורך להרחיב את האישונים. יתכן שהתמזל מזלך. באשר ל"סיבים המכופפים" שציינת, אם הכוונה לסיבי זגוגית העין, זה אכן יכול להסביר את תלונותייך על ראיית עננים. אין לנו דרך לדעת מה ראה הרופא שלך בבדיקה. אם את סומכת עליו, ואני לא רואה סיבה מדוע לא לעשות כן, אזי בדק אותך היטב ואין לך גידול בתוך העין.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות