נקודות שחורות

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

30/12/2009 | 18:29 | מאת: מיכל

פרופסור פאר / דר' פרנקל, שלום רב! אני בעלת עיניים בהירות מאוד (ירוקות). כבר כ- 18 שנה, בערך, שקיימות אצלי בשתי העיניים נק' שחורות קטנות, שניתן לראותן כאשר מביטים בעיניי. אינני יודעת מדוע מופיעות נק' כאלו, אך אולי בעקבות חשיפה לשמש, ללא משקפי שמש? אני הולכת לבדיקת עיניים אחת לשנה, והכל בסדר עד עכשיו...(טפו..טפו..) מעולם לא ראיתי אדם בעל עיניים בהירות עם תופעה דומה. העיניים מאוד בהירות, וניתן לראותן בקלות. מדוע זה נוצר? האם זה מסוכן? האם זה יכול לגדול ? חשוב לי לציין, שאני היחידה במשפחה מדרגה ראשונה המרכיבה משקפיים בשל קוצר ראיה, וכל שנתיים גדל המספר, אשר עומד כעת על מינוס 3 - היש קשר ? אודה למענה בהקדם. ראיה

מיכל שלום, אני משער שאת מתכוונת לנקודות על קשתית העין (החלק הכחול אצלך). יתכן שמדובר בנמשים (סוג של נקודות חן) ויתכן שאלה נגעים אחרים, אך אם את נבדקת באופן קבוע ע"י רופא עיניים, תשאלי אותו. קשה להדריך אותך מבלי לראות את הנגעים עליהם את מדברת. בוודאי שאין לכך קשר לרפרקציה שלך (מספר המשקפיים). שבוע טוב,

02/01/2010 | 17:52 | מאת: מיכל

דר פרנקל שלום רב! אכן, נבדקת באופן קבוע, ורופאת העיניים שלי הגדירה זאת "נבוסים". האם לזאת התכוונת כשציינת .."נמשים.." ? יש דבר כזה נמשים בקשתית העין? ואם התופעה מוכרת וידועה, כמו על העור,איך זה שמעולם לא ראיתי זאת על אנשים אחרים? אודה לתגובתך בהקדם.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות