PERIORAL DERMATITIS דחוף דחוף

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

14/09/2008 | 13:01 | מאת: נינה

שלום רב, בני וכלתי חיים בבלגיה, היא מאוד ביקשה ממני לברר בקשר למחלת העור האיומה הזאת שהתפרצה לה בפנים. הבנו שזו אלרגיה. כמה זמן זה ייקח עד שזה יעבור? היא קיבלה אנטיביוטיקה מהרופא בבלגיה למשך חודש שלם. זה נראה נורא, האם את ממליצה גם על אנטיביוקיה? ועל איזו? תודה מראש, נינה

פריאורל דרמטיטיס לפעמים קשורה לאלרגיה ולפעמים הסיבה אינה ידועה. ניתן לבלבל אותה עם מחלות אחרות כגון סולר דרמטיטיס הנגרמת מחשיפה לשמש. יכולה להיות מלווה פצעים דמויי אקנה עם זיהום משני וזו כנראה הסיבה שכלתך קיבלה אנטיביוטיקה. לפעמים צורה קלה ולפעמים קשה וטורדנית ודורשת שימושים חוזרים בקרמים מכילי סטרואידים. מכיון שיש חשד לאלרגיה צריך לגשת לאלרגולוג לבצע תבחינים לאלרגנים שונים. ואם נמצא גורם יש להמנע ממנו. יש לי מטופלת שסבלה מהמחלה בצורה קשה שנים רבות ומצבה הוקל לאחר טיפול פוטודינמי אפשר לקרוא עוד על הנושא באתר: assafh.org/PDT

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור