פצעים קטנים עם מוגלה מיימית בתוכם על אצבעות הידיים

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

08/07/2009 | 10:01 | מאת: ניצי

שלום ד"ר, היו לי מעין התנפחויות קטנות שהתחילו באחת והמשיכו והתרבו על אזור אצבע אחת ביד ימין. אם פוצצתי אותן, יצא נוזל שקוף לגמרי- אולי מוגלה. קיבלתי משחה אלוקום מומטאזון פורואט לפני כשנתיים מרופאת עור, השתמשתי במשך שבוע, פעם ביום וזה עבר. אחרי כמהזמן חזר שוב וכך, חוזר חלילה, כל כמה זמן זה חזר. לפני כחודשיים זה נרפא ועכשיו הופיעה באותה אצבע אבל ביד שמאל. הלכתי שוב לרופאת עור (רופאה אחרת). היא לא ממש ידעה מה זה ונתנה לי בטאקורטן G וזה רק החמיר את המצב אז הפסקתי ושוב השתמשתי באלוקום. כיוון שחששתי להשתמש בזה יותר מדי (כי זה סטרואיד ומשובר על שימוש ממושך שלי) שמתי רק יומיים-פעם ביום)- זה התחיל להרפא, אז הפסקתי ועכשיו שוב, מתפרצות ההתנפחויות האלה ויש גם גרד -נראה לי בגלל המוגלה הזו. זה עושה לי פצעי קרע קטנים באצבע. אחרי השימוש באלוקום העור מתייבש ומתקלף וזה גם מכוער וגם מציק. האם להשתמש באלוקום שוב? האם זה לא מסוכן להשתמש בו שוב ושוב במשך שנים? האם יש לך מושג מה זה ואיך אפשר להפטר מזה? יש לציין שבאופן כללי אני סובלת מאלרגיה חזקה לאבק וחתולים ומקבלת חיסונים, האם זה רלבנטי? היתכן שזו אלרגיה כלשהי של הגוף שלי? סליחה שזה כל כך ארוך ומעיק, אבל אני פשוט לא יודעת מה לעשות. תודה רבה מראש.

כנראה מדובר על קונטקט דרמטיטיס - דלקת עור ממגע עם חומרים בידיים. הגרד והתגובה לסטרואידים גם בעד זה. מומלץ לפנות לרופא אלרגיה לביצוע תבחינים. שימי לב אם יש חומרים - סבון חדש, קרם חדש, או טיפול בצמחי גינה שקשורים לזה. כדאי לבצע עבודות נקיון, גננות וטיפול בחיות עם כפפות חד פעמיות. מותר להשתמש באלוקום אם עושים הפסקות בין פעם אחת לשניה, אבל אם לא תמנעי מהגורם הבעיה תחזור.

14/07/2009 | 09:50 | מאת: ניצי

תודה רבה לך על התשובה. אמנם זה נשמע כמו משהו קטן, אבל לקבל סוף סוף תשובה... תודה רבה לך ותמשיכי לעשות טוב לאנשים, את נהדרת.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור