קסנתלסמה

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

28/08/2015 | 10:57 | מאת: ענת

שלום רב לפני כמה ימים הופיע כתם לבן על זוית העפעף. רופא העור אבחן זאת כגוש שומן ושלח אותי לבדיקה של שומנים בדם. האם רק טיפול קוסמטי יכול להעלים או שאם מתחילים בתזונה נכונה והתעמלות הכתם יכול להיעלם (כרגע זה נראה כמו כתם אין בליטות מעל העור) אני בת 43 ויש היסטוריה של שומנים בדם. אודה לתשובה

התעמלות ותזונה טובה יכולים להוריד את רמת השומנים בדם, ולכן ההגיון שיפחיתו את מספר הקסנטלזמות שיוצרו בעתיד אבל אין לזה הוכחה. מה שכן הוכח שהרגלים כאלו סטטיסטית יוסיפו לבריאותך ויאריכו את חייך. את הקסנטלזמה שכבר נוצרה תצטרכי לחיות איתה, או להסיר אותה אצל רופא כגון עור או פלסטיקאי.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור