התלבטות טיפול פוטודינמי או אפידוקס

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

29/01/2015 | 19:06 | מאת: יואלה

יש לי נגעים מרובים,לא בולטים בכל הפנים והחזה - מקומות חשופים.סולבת מגירוד ובמיוחד בין העיניים לאף. הוצע לי טיפול באפודקס, ואני מאד חוששת מהתהליך ומשכו. רק עתה למדתי על אפשרות נוספת אולי של טיפול פוטודינמי. רופאת העור המליצה לא לדיחות את הטיפול ( דחיה פירושה לחורף הבא). האם יש הבדל משמעותי בין שתי הפרוצדורות? זכור לי סבל רב מאד של אבי לפני שנים רבות מאד כשטופל במשחה, כנראה זהה) אני מסוייגת גם בגלל החשש מהמראה ופגיעה בעבודתי למשך זמן רב. האם קופות חולים משתתפות גם בטיפול פוטודינמי? האם יש לך מידע לגבי יעילות הטיפול במקרים כגון אלה?

טיפול פוטודימי מצוין לנגעים סרטנייים או טרום- סרטניים אבל אינו ממומן ע"י קופת-חולים. את מוזמנת לבדיקה מקדימה באסף הרופא והסבר ללא תשלום 08-9779981. גם טיפול באפודקס הוא יעיל ומקובל והוא כן ממומן ע"י קופת-חולים. החיסרון שהוא נמשך מספר שבועות שמלווים באודם וקילוף.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור