רוזציאה בגיל 23

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

16/09/2014 | 23:37 | מאת: אמיר

בתקופת הצבא היה לי אדמומיות רצינית מאוד באיזור הלחיים והמצח. טופלתי במשחת "רוזקס" וכדורי מינצקילין .. היה שיפור וכן זה עבר.. לפני כשנה התחילו לצאת לי פצעים ,שנראים כמו אקנה .. (בגיל 23) הם היו גדולים בהתחלה ורצינים , וכן זה עבר לכל הפנים , והיה מלווה באדמומיות באיזור הלחיים ואיזור המצח בין הגבות . טופלתי בכל מיני , בהתחלה אובחנתי כחולה סבוראיה דימטיטיס, לאחר מכן התברר כי אני סובל מרוזציאה .. תחילה קיבלתי רוזקס , ושלא היה שיפור קיבלתי בנוסף מינוצקילין. יש שיפור , גם באדומומיות , וגם בפצעים , פצעים כמעט ואין (כן יש כמו כתמים כאלה אדומים שבעבר היה שם פצעים אך זה לא פצע) אך עדיין אני סובל מזה , ויש אדמומיות , וכן יש פצעים , לא ברמה מחמירה כמו שהיה בהתחלה אך עדיין יש . האם אני יכול לעבור טיפול פוטודינמי ולגמור עם זה ?

טיפול פוטודינמי עוזר למרבית המקרים של רוזצאה עם או בליפצעים ומנקה את העור לתקופה ארוכה. הוא עוזר גם לסבוראיק דרמטיטיס, ויש אנשים שהמחלה אצלם מעורבת- אולי גם אצלך. צריך לקחת בחשבון שאלו מחלות שנוטות להיות כרוניות ולחזור מתי שהוא. במקרה כזה אפשר לעשות עוד טיפול ולקבל רגיעה נוספת.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור