גרודים סדרתיים

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

04/10/2008 | 11:52 | מאת: גילי

שלום יש לי שאלה שאני מחפשת כיווני חשיבה לאחר שרופאי עור לא מצאו סיבה לפני כמה שנים התחילה פתאום יד שמאל לגרד לי בצורה מטרידה. ממש היו נקודות שדקרו מבפנים כמו מחטים וכל הזמן מגרד והעור נהיה כבר נוקשה מרוב גרוד. הייתי אצל רופאי עור ונתנו לי משחות שונות שלא עזרו לאחר כחודש חודשיים זה עובר כמו שבא וכך כל שנה זה מגיע בסביבות הקיץ ונעלם. אני מגרדת היד פצועה עד שזה עובר השנה זה הגיע שוב והבעיה היא שעד שזה כמעט נעלם, הגרוד עבר גם ליד ימין התחושבה היא כמו לאחר עקיצת יוש, עם מוקדים של עקיצות שממש דוקרות אגב, בגלל פרפרור כרוני אני נוטלת כבר כמה שנים באופן קבוע קרדילוק וקומדין, מצבי הכללי טוב ואני חיה כרגיל, עובדת ופעילה מאוד. האם זה יכול להיות קשור גם לתרופות האלה? לפני שאשתגע, אשמח אם תסייעו לי בכיווני חשיבה מה עלי לבדוק, אילו כיוונים תודה גילי

גירודים הם אחד הדברים המטרידים ובמקרים רבים לא מצליחים לאתר את הסיבה. לצערי אין לי שום הארה בשבילך פרט לכך שזה עונתי ובאיזור חשוף שמש לכן כדאי לבדוק אם הסתרת המקום משמש תעזור וכן לגשת לבירור ותבחיני אלרגיה אצל רופא אלרגולוג (אולי צמח שפורח בקיץ כגון דשא גורם לזה). לגבי השאלה שלך על תרופות הן עלולות לגרום לכל תופעה מוזרה ולמרות שזה נדיר שגרד יופיע אחרי שנים רבות של שימוש אי אפשר לשלול את זה בודאות אלא ע'י החלפתן.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור