כוויה ממים רותחים באף ובפנים- אחרי שבוע וחצי תופעו

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

22/10/2013 | 12:20 | מאת: הילי

היי, לפני כחודש וחצי חטפתי כוויה ממים רותחים על כמעט כל הפנים (מצח, אף, צידי אף, פה וסנטר) – שמתי הרבה סילברול- שטפתי אחכ- שמתי עוד קצת אחכ (למשל בצד של האף) ויצאתי החוצה להסתובב (סביבות 5 אחהצ). לאחר שחזרתי ראיתי שבצד באף המשחה השחירה. שטפתי שבוע וחצי הכל כביכול היה בסדר (יש לציין שלא שטפתי ולא שמתי קרם בהתחלה..) מרחתי קרם כמו צינטרוגל וקרם הגנה שיש לי מקוסמטיקאית (gernetic) לאחר כשבוע וחצי התחיל שקע קטן ואפרפר (2 מ"מ)בצד האף (איפה שהשחיר מהסילברול)- השקע גדל במשך כמה ימים ונהיה למשטח בגודל כ1.5 ס"מ- ששינה לי בצד אחד של האף את המבנה. זה היה ממש מפחיד ופניתי למיון. אף אוזן גרון בדק אותי ולא ראה שום דבר בתוך האף אך ראה את השקע. עשו לי ספירת דם ולא היה סימן לדלקת רופא עור ראה (כשבועים וחצי אחרי בכוויה וכשבוע אחרי שהתחיל השקע) ואמר שזה אולי טראומה משנית ושהשומן נסוג..("רושם לשקע גרמי".."ללא ממצא עורי המסביר את התלונות", "יתכן אטרופיה של השומן שניוני לטראומה") אבל גם לא בטוח ולא ברור אני ממשיכה לראות כל יום שינויים (עוד ועוד שקעים קטנים..) כרגע אף אחד לא יודע מה להגיד לי כולל רופא העור שאומר שצריך לעשות רק מעקב.. פלסטיקאי אמר לי שזה לא נראה קשור לכוויה אלא משהו בעור, תהליך – אני רואה כל יום שינוי וזה מפחיד.. זה נראה גם שיש באמצע השקע נקודה קטנה - ונוצר עוד עיגול עם באמצע נקודה שגם מתחיל לשקוע לאט לאט.. חשבתי גם על האפשרות הזאת:האם יכול להיות שנדבקתי בפיטריה? -אני נוגעת כל הזמן בלי לשים לב באצבעות הרגלים שיש לי פיטריה שם וגם בציפואניים- ואני יודעת שנגעתי באף אחרי הכוויה.. אולי אפשר לעשות איזשהן בדיקות דם לשלול דבר כזה? האם תוכלי לעזור לי להבין מה זה? רופאי עור ראו אך לא אחד ראה את ההתקדמות- היא לא גדולה וזה לא מאוד בולט אז אפשר לפספס את זה- אני בגלל שאני מכירה את הפנים שלי רואה.. תודה רבה, הילי

לפי מה שכתבת זה לא קשור לכויה בפרט שהבריאה לפני שהופיע הנגע. סיפור מחלתך נשמע יוצא דופן, במגבלה שלא בדקתי אותך, וכדאי לפנות לחוות דעת נוספת. (הביטוח משלים של קופ"ח מאפשר מספר ייעוצים בשנה). אני לא יודעת מה האבחנה שלך. לידע כללי, פטריה בעור בודקים ע"י משטח לפטריות שעושה רופא עור. במקרים יותר קשים צריך לנתח פיסת עור זעירה ולשלוח לתרבית רקמה וגם לעשות תרבית דם לפטריות.

23/10/2013 | 07:32 | מאת: הילי

שלום דר שרייבר, קודם כל תודה רבה על התשובה. בהמשך- האם תוכלי להמליץ על כיוון בדיקה? אפילו יותר ספציפי? אולי המלצות? האם אוכל להיעזר בך על מנת לאבחן?- לא רוצה לדחות את זה מאחר ורואה התפשטות.. ושוב, המון תודה, הילי

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור